İzmir İstinye Park AVM 22 Ekimde Açılıyor!

İzmir İstinye Park AVM 22 Ekimde Açılıyor!

2019 yılında açılması planlanan ancak pandemi nedeniyle açılış tarihi 2 yıl ertelenen İzmir İstinye Park AVM 22 ekimde yüzde 92 doluluk oranı ile kapılarını açıyor. Proje, İzmir tarihinin en büyük ikinci özel sektör yatırımı olma niteliği taşıyor.

A+A-

Orjin Grup Yönetim Kurulu Eş Başkanı Zafer Yıldırım, yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Zafer Yıldırım, İstinye Park İzmir'in açılış tarihini de duyurdu. Yıldırım, "İzmir'in geleceği çok açık. İzmir'i 2005 yılı İstanbul'una benzetiyorum" açıklamasında bulundu. 

İstinye Park İzmir'in açılışının 22 Ekim tarihinde yapılacağına vurgu yapan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Açılış tarihimiz 09.09.2019'du. O zaman pandemi yoktu. Beklediğimizden farklı bir zamanda bitirebiliyoruz. Bunu Mart 2020'ye erteledik pandemi başladı. Pandemi olunca 2020 Eylül dedik o da olmadı. Sonra 2021 Mart'ta açalım diye düşündük. Mart ayında da kiracılarımız çok yorgun oldu. Bütün kiracılarımız nereyi kapatıp nereyi açabilirim hesap yaparken yeni bir yer açmaları çok zordu tabi. İnşallah 22 Ekim'de yüzde 92 dolulukla, kontrat imzası yüzde 70 dolulukla açmış olacağız. İstanbul'da İstinye Park'ın bir felsefesi vardı. A tipi tüketici ve turiste hitap eden bir çizgimiz vardı bunu oraya taşımak istedik. İzmir'in turist sayısı İstanbul gibi değil.  İzmir  İstinye Park ama biz Ege İstinye Park olarak değerlendiriyoruz." 

İzmir'i 2005 senesinin İstanbul'una benzeten Yıldırım, "Orada çok güzel bir otel yaptık. İzmir'in içindeki turistik objeler ve eserler halka sunulamıyor. İzmir'e çok turist geliyor ama gelip gidiyor. Önemli olan onları orada tutmak. Bugün turizm güneş ve deniz değil; gastronomi ve kültür giderek ağırlığını giderek artıyor. Buraya gelen turistler çok para harcıyorlar ve Türkiye bunu yakaladı. İzmir'in geleceği çok açık. İzmir'i 2005 yılı İstanbul'una benzetiyorum. 2005 yılında İstanbul'da başlarken inşaata hiç kimse böyle bir performans beklemiyordu, biz de beklemiyorduk. O gün değişen Türkiye'nin ekonomik koşulları ve rüzgarı buraya geldi. Bu olayın aynı ekonomik rüzgarının İzmir'de olacağına inanıyoruz.

'İZMİR'DE KONUT YERİNE OTEL'

Yıldırım, "İstanbul'da konutlar çok ilgi gördü, süratle satıldı. İzmir'de konut yerine oteli tercih ettik. Ticari olarak çok cazip değil oteli koymak ama komplekse sinerji katıyor. İzmir'in en güzel oteli olacak. Bizde, pandemi öncesine kadar maliyetler gayet kontrol altında gidiyordu. İşin büyük kısmını bitirmiştik. Otel bitmemişti. Maliyetlerimizin büyük kısmı döviz olmasa da döviz esaslı. Orada çok yorulduk. Demiri, çimentosu hepsi döviz bazında hareket ettiği için maalesef hesapları şaşırttı. Umduğumuz düzeyde bir maliyet çıktı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin İzmir'de yapılmış ikinci en büyük özel sektör yatırımı. 4 bin kişiye iş yaratacak, inşaat ve konsept kalitesi olarak İstanbul'un çok üzerinde" şeklinde konuştu. 

'BODRUM TURİZMİNE ÇOK İNANIYORUM'

Grup olarak imalatta ve gayrimenkulde yer aldıklarını dile getiren Yıldırım, "Otelciliğimiz ve mağazacılığımız vardı. Gayrimenkule yoğunlaşınca otelciliği başka bir şekle soktuk Otel yapıyoruz kendimiz işletmiyoruz. İstanbul'da iki otelimiz var yaptık kiraladık. Bodrum'da bir butik otel projemiz var pandemi nedeniyle başlayamadık. Bodrum turizmine çok inanıyorum. Zaten 1980 yılından beri deri yapıyoruz. Deri işine devam ediyor ama çok düşük. Markalara üretim yapıyoruz. Tekstil de yaptık. Tekstil Türkiye'den gitti, fiyat çok rekabetçi oldu" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum