Adıyaman Park AVM Açıldı

Adıyaman Park AVM Açıldı

Saf Grup, Dicle Grup ve Vetal A.Ş ortaklığı ile kur 72 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Adıyaman’ın ilk Alışveriş Merkezi Adıyaman Park açıldı.

A+A-

Adıyaman Park AVM, toplam 4 katta bulunan 125 mağazanın yanı sıra, 2 bin 500 m2’lik eğlence alanı, sineması, teraslı yeme-içme alanları ve 1000 araçlık otoparkı ile kente sosyal, kültürel ve ekonomik bütün ayrıcalıkları sunuyor.

Adıyaman’a sosyal anlamda çok ciddi bir katkı sunulacağı düşünülen Adıyaman Park AVM’nin açılışına Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, Salih Fırat, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Siyasi Parti Başkanları, STK Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.    

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde halkoyunları tarafından folklor gösterisi sunuldu.

Açılışta konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, alışveriş merkezinde yaklaşık 800 kişinin istihdam edileceğini ve 72 milyon dolarlık bir yatırım yapıldığını kaydetti.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise konuşmasında, daha önceden Gaziantep, Malatya gibi çevre illere AVM’lere alışveriş için gittiklerini ancak bundan sonra bu AVM’nin Adıyaman’da bu talebi karşılayacağını dile getirdi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’da AVM’nin Adıyaman’a hayırlı olmasını dileyerek, AVM dediğimiz bizim kültürümüzde var olan bir arastadır. Eskiden Anadolu’nun her şehrinde bir arasta bulunabilirdi. Şimdi de bunlara Alışveriş Merkezi diyoruz aslında değişen hiçbir şey yok. AVM’ler bir bakıma bir yaşam merkezidir”dedi.

Adıyaman Park AVM’nin Adıyaman’a hayırlı olmasını dileyen TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, “bu eseri yaparak Adıyamanlıların hizmetine sunanlarla gurur duyuyoruz. Adıyamanlı kardeşlerimiz hizmetin en güzelini hak ediyor”dedi.

Adıyaman’ın ilk alışveriş merkezinin Adıyaman’a ve Adıyamanlılara hayırlı olmasını dileyen  Vali Nurullah Naci Kalkancı da, kültürümüzde birlikte iş yapma ve birlikte büyümenin olduğunu belirterek, üç iş adamının konsorsiyum kurarak bu AVM’yi açmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Nurullah Naci Kalkancı ve konuklar tarafından AVM’nin açılış kurdelesi kesilerek, AVM gezildi.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.