Zeytinlik Alanlara Talep Arttı

Zeytinlik Alanlara Talep Arttı

Ayşegül Küçükkurt Zor'un haberine göre; Türkiye'nin 41 ilinde zeytin üretimi yapılıyor. Zeytin ağacı sayısı her geçen gün artarken, zeytinlik almak isteyen yatırımcılar da uygun arazi bulmak için arayışta.

A+A-

Aylık 10 bin ilan 

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Marmara ve Ege bölgelerinde zeytinlik ilanlarının yoğunlukta olduğuna dikkat çekerken, ilçeler kapsamında değerlendirildiğinde; Çanakkale Ezine ve Ayvacık'ta, Balıkesir Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık'ta, Muğla'da Milas ve Datça'da, Aydın'da da Söke ilçesinde zeytinliklerin oldukça yoğunlukta olduğunu belirtti. 

"Bursa'da Mudanya, Gemlik, Orhangazi ve İznik ön planda. Yalova'da Armutlu zeytinlik ilanları açısında yoğunlukta. Erdek ve Marmara Adası gibi bazı adalarda da benzer durum söz konusu" diye konuşan Mustafa Hakan Özelmacıklı, zeytinlik ilanlarının her daim talep gördüğüne de vurgu yaptı. 

Altın Emlak verilerine göre en çok zeytinlik ilanı veren şehirler sırasıyla; Balıkesir, İzmir, Çanakkale, Muğla, Manisa ve Aydın oldu. Balıkesir'de en fazla ilanlar Edremit ve Burhaniye'den verilirken, Çanakkale'de Ayvacık'ta, Bursa'da Mudanya, Gemlik ve İznik, Yalova'da Armutlu, Muğla'da Milas, Aydın'da Söke, İzmir'de Seferihisar, Manisa'da Akhisar ilçeleri ön planda. Özelmacıklı, satılık zeytin arsa fiyatlarıyla ilgili de konuştu ve şu açıklamalarda bulundu:

"Fiyatlar çok değişkenlik gösteriyor. Zeytin ağaçlarının sayısı, yaşı, verimliliği, zeytinlerin toplanma imkanı, arazi koşulları bunda etken. Arazilerin hisseli, müstakil durumu, ayrıca arazi içlerinde yapı bulunup bulunmaması ile ilgili koşullar da önemli. Genel olarak fiyat ortalaması metrekare değeri olarak 20-35 Türk Lirası aralığında diyebiliriz. Ortalama her ay 700 civarında ilan yayına alınıyor. Ortalama mevcutta aylık olarak 10 binin üzerinde zeytinlik ilanı verildiğini söyleyebiliriz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.