Zemin Katta Oturanlar Asansör Ücreti Ödemek Zorunda Mı?

Zemin Katta Oturanlar Asansör Ücreti Ödemek Zorunda Mı?

Ev sahipleri, yasa gereğince ortak gider olarak tanımlanan masrafları ödemekle yükümlüdür. Peki, teknik olarak asansör sisteminden faydalanmadığını öne süren malikler bu ortak giderden kaçınabilir mi? Zemin katta oturanlar asansör masraflarını öder mi?

A+A-

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör giderlerini kaleme aldı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "Giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda mıdır?" sorusunu sordu. Peki giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda mı? İşte İmal'in okuyucusunun o sorusuna verdiği yanıt.

Herkesçe bilinen Kat Mülkiyeti Kanunu'na tabi binalarda ortak yerleri kullanmamaktan dolayı bunların masrafına iştirakten kaçınmak mümkün değildir. Fakat bunun aksine hükümler yönetim planına konulabilir ve böyle bir hüküm de geçerli olabilir. Çoğunluk olarak uygulamada gördüğümüz, bu tür bağımsız kat maliklerinin asansör giderlerinden muaf olduğudur. Eğer yönetim planında böyle bir madde bulunmuyorsa, konuyu bağımsız bölüm malikleri toplantısında gündeme alabilir ve bu konuyla ilgili olarak yönetim planı değişikliği isteyebilirsiniz. Gerçekleştirilen toplantıda bu yönde bir karar alınmazsa bulunduğunuz yerde yer alan sulh hukuk mahkemesine başvuru yapabilir ve yönetim planındaki hükmün değiştirilmesini talep edebilirsiniz.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.