Zamanın Son Çıraklarıydık!

Zamanın Son Çıraklarıydık!

14 yaşında çırak olarak elektrik sektöründe çalışmaya başlayan Ser-el Elektrik’in kurucusu Güven Yönel, “zamanın son çırakları”ndan biri olduğunu belirtti. Yönel, sektördeki en büyük sıkıntının ise eleman bulmak olduğunu ifade etti.

A+A-

1976 İzmir doğumlu Güven Yönel, 1990 yılında ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra elektrik sektöründe çırak olarak çalışmaya başladı. Uzun süre sektörde çalıştıktan sonra 2006 yılında Ser-el Elektrik firmasını kurarak 30 metrekarelik küçük bir işyerinde faaliyete başladı. Ağırlıklı olarak elektrik taahhüt işleri üstlenen Ser-el, 2019 yılında iş hacminin büyümesi ile beraber toptan elektrik malzemeleri satışına başladı. İzmir’deki birçok konut projesinin elektrik tesisatında imzası bulunan firma, aynı anda 20’den fazla şantiyenin taahhüt işlerini yürütüyor. Yılda ortalama 1200’ün üzerinde konutun elektrik tesisatını yapan Ser-el, endüstriyel yapıların da tesisat işlerini gerçekleştiriyor.

İşim her şeyden önce gelir

Akıllı ev sistemi, yangın alarmı, hırsız alarmı gibi sistemlerde de çözüm sunduklarını ifade eden Ser-el Elektrik kurucusu Güven Yönel, “Gıda Çarşısı’ndaki mağazamız, Çiğli ve Altındağ’daki depo alanımız ile hizmet veriyoruz. Projenin temelinden sonuna kadar yer alıyoruz. Elektrik malzemelerinde de birçok markanın bayiliğini yapıyoruz. İşimi çok severek yapıyorum. İşim her şeyden önce gelir. İşinizi iyi yaparsanız başarı zaten geliyor. İşi zamanında teslim ediyoruz. Hiçbir müteahhit, ‘ekibiniz gelmedi’ diye bizi aramıyor. Bu konuda taviz vermiyorum. Bugüne kadar yaptığımız hiçbir işi yarım bırakmadık. Çalıştığımız firmalar da bu yüzden bizi bırakmadı. İlk gün nasıl başladıysak bugün aynı şekilde çalışmaya devam ediyoruz. İyi projeler üreten müteahhitlerle çalışıyoruz. Bitirdiğimiz projelerde 2 yıl işçilik, en az 1 yıl malzeme garantisi veriyoruz. Herhangi bir sıkıntı yaşandığında ücretsiz olarak servis gönderiyoruz. Kullanıcı kaynaklı hatalardan bile olabildiğince ücret almamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Zirveye ulaştığımda bırakacağım

Her zaman daha iyisini başarmak için çalıştığını söyleyen Yönel, hedefleriyle ilgili olarak şu ifadelere yer verdi: “Hızlı ve doğru hizmet veriyoruz. Bizimle çalışan müteahhitler 2-3 işten sonra teklif almamaya başlıyor. Benim hedeflerim var. Hedefim daha iyisini yapmak. Başaracağım çok iş var. Daha iyi noktalara gelmeyi planlıyorum. Zirveye ulaştığım anda bu işi bırakacağım.”

Kalifiye eleman sorunu

Sektörün en büyük sıkıntısının kalifiye eleman olduğuna dikkat çeken Yönel, “Ne usta, ne kalfa ne de çırak bulabiliyoruz. Maaşlar 2-3 katına çıkmasına rağmen çalışacak eleman yok. Az elemanla çok iş yapmaya çalışıyoruz. İş ilanı veriyoruz 1 ay boyunca bir kişi bile aramıyor. Bu yüzden ‘biz zamanın son çıraklarıydık’ diyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.