Yıllarca Verdiğimiz Mücadele Karşılığını Buluyor

Yıllarca Verdiğimiz Mücadele Karşılığını Buluyor

İzmir Milletvekili Necip Nasır inşaat sektörü için yıllardır verdikleri mücadelede hedeflerine ulaştıklarını söyledi. Müteahhitlik mesleğinin kanuni temellerinin oluşturulduğunu belirten Nasır ‘Hedeflerimiz ulaştık’ dedi.

A+A-

İzmir Müteahhitler Derneği (İMDER) yönetim kurulu toplantısı dernek başkanı İslam Yıldırım başkanlığında İzmir milletvekili Necip Nasır ve Müteahhitler Federasyonu başkanı İsmail Kahraman’ın katılımıyla gerçekleşti.

Yönetim kurulu toplantısın açılış konuşmasını yapan İslam Yıldırım İMDER’in faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Yıldırım geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer ve bürokratları ile biraraya gelerek kentsel dönüşüm çalışmaları ve ihalesi yapılacak kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili detayları da aktararak üyelerine ihalelere katılma çağrısında da bulundu.

izmir-muteahhitler-dernegi-001.jpg

SEKTÖRDE KIPIRDAMA VAR

Danıştay tarafından iptal edilen planlı alanlar imar yönetmeliğinin yeniden hazırlanarak yürürlüğe girmesi konusunda Necip Nasır’ın büyük mücadele verdiğini ve sektörü çok büyük bir sorundan kurtardığını belirten Yıldırım faiz indirimlerinin ardından sektörde kıpırdamanın başladığını ifade etti. Yıldırım, “Kendim bizzat sektörün içerisindeyim. Üyelerimiz ve diğer müteahhit arkadaşlarımızla sürekli temas halindeyiz. Sektörde bir toparlanmanın olduğunu görüyoruz. Faizlerin düşmesiyle satışlar arttı. TÜİK konut satış istatistiklerinden de bunu görebiliyoruz” dedi.

YILLARDIR VERDİĞİMİZ MÜCADELE KARŞILIĞINI BULUYOR

İMDER’in inşaat sektörünün gelişmesi ve sorunlarının çözülmesi için verdikleri mücadelenin çekirdeği olduğunu ifade eden Ak Parti İzmir milletvekili Necip Nasır, “Yıllardır sektörümüz için mücadele veriyoruz. Ticaret Odası’nda başlayan ve Federasyon başkanıyken devam eden mücadelemize milletvekili olarak devam ediyorum. Müteahhitlik yasasını çıkararak Müteahhitlik mesleğinin kanuni temellerini oluşturduk. Bilgi birikimi ve sermayesi olmayanlar artık müteahhit olamayacak. 500 milyon lirası olan biri gelip büyük inşaatlar yapamayacak. En fazla 1,5 milyon sermayeyle başlayabilecek. Yıllardır inşaat ile uğraşan meslektaşlarımız bu işi hakkıyla yapmaya devam edecek. Yıllardır verdiğimiz mücadele karşılığını buluyor. Müteahhitlik yasası, tasfiye kanunu, fiyat farkı tebliği, tapu kanunu, otopark yönetmeliğinin uzatılması, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nin yeniden yürürlüğe girmesi gibi birçok konuda başarıya ulaştık. Belirlediğimiz hedeflere ulaştık. Şimdi motoru çalıştırma zamanı” dedi.

imder-001.jpg

DERNEK VE FEDERASYONLARIMIZ SORUNLARINI BİZE İLETSİNLER

Dernek ve Federasyon başkanlarından sorunları kendilerine iletmesini isteyen Necip Nasır, “Kanun ve yönetmelikler kelam değil. Kanun ve yönetmelikler ile size verilen haklar var. İzmir’de kanuni hakkı olmasına rağmen iş yapmakta zorlanan arkadaşlarımız var. Haklı olduğunuz konularda bize haber verin müdahil olalım. Her türlü haklı sorunlarınız çözmeye çalışacağız. Dernek ve Federasyonlarımız sahada olduğu için sorunları kolayca tespit edebiliyor. Çözüm önerileriyle birlikte bize geldiğinizde bu sorunu çözeriz. Yıllardır verdiğimiz mücadele sonucunda bu noktaya geldik” ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.