Yerli Duvar Kağıdı Fiyatları İthalle Yarışıyor!

Yerli Duvar Kağıdı Fiyatları İthalle Yarışıyor!

Türkiye’de üretilen yerli duvar kağıtlarının fiyatları ithal edilen duvar kağıtları ile aynı. Bunun en büyük nedeni duvar kağıdı imalatında kullanılan hammaddenin tamamının yurt dışından gelmesi.

A+A-

Duvar kağıdı üretimi için gerekli olan elyaf, tekstil ve vinil kağıt gibi hammaddeler Türkiye’den temin edilemediği için yurt dışından ithal ediliyor. Her ne kadar yerli duvar kağıdı denilse de kullanılan hammaddenin yüzde 100’ü yurt dışından ithal ediliyor.

Türkiye’de duvar kağıdı üretimi yapan 21 fabrika var. Bu fabrikaların ithal hammaddesi kullanması yerli duvar kağıdı maliyetinin artmasına ve ithal duvar kağıtları ile rekabet gücünün azalmasına neden oluyor. Bu yüzde duvar kağıdı üreticileri yerli hammadde temin edilmesi için Ar-Ge çalışması yapılmasını istiyor.

DUVAR KAĞIDI MALİYETLİ OLDUĞU İÇİN ÇOK KULLANILMIYOR

Duvar kağıdı maliyeti çok yüksek olduğu için konut projelerinde çok fazla tercih edilmiyor. Duvar kağıdının tüketim oranı boyaya göre yüzde 5 seviyesinde kalıyor. Türkiye’de duvar kağıtlarının metrekare fiyatı 5-6 liradan başlarken bu fiyat 500 liraya kadar çıkabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.