Yaşar Mermer Türkiye’de İlk Defa Kişiye Özel Doğal Taş Projeksiyonu Başlattı

Yaşar Mermer Türkiye’de İlk Defa Kişiye Özel Doğal Taş Projeksiyonu Başlattı

Yaşar Mermer yönetim kurulu başkanı Ferudun Yaşar, “Türkiye’de ilk defa kişiye özel doğal taş projeksiyonu başlattık. Sırf size özel bir taş olabiliyor. Aynı üründen dünyada başka hiç kimsede yok” dedi.

A+A-

1984 yılında Hasan Yaşar tarafından kurulan Yaşar Mermer, 1994 yılında limited şirket oldu. 22 yıldır aktif olarak Yaşar Mermer’in yöneticiliğini üstlenen Ferudun Yaşar, mermer ile ortaokul döneminde tanıştı. Okul çıkışlarında Narlıdere’deki atölyeye giden, 2000 yılından sonra aktif olarak şirkette yer almaya başladı. “Rahmetli babam bize bu işi çok sevdirdi” diyen Ferudun Yaşar, “3-4 kişilik bir ekibimiz vardı. Ölçüye giderdim. 2000 yılından sonra aktif olarak yer almaya başladım” dedi.

yasar-mermer-izmir.jpg

Ege’de el değmeden üretim yapabilen tek firma

Firmanın üretim tesisleri ve showroomları ile ilgili bilgi veren Ferudun Yaşar, “Narlıdere’de 250 metrekarelik bir showroomumuz var. İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde 11.000 metrekare üzerine kurulu 4.500 metrekare kapalı alana sahip tam otomasyonlu bir fabrikamız var. Ege Bölgesi’nde el değmeden ürün çıkarabilen tek firmayız. 2 yıl önce Gaziemir’de 8.000 metrekarelik yeni bir tesis daha kurduk. 3.000 metrekare kapalı alanımız, 1.000 metrekarelik showroomumuz mevcut. Güzelbahçe’de de bir irtibat ofisimiz var. Toplam 4 farklı noktada hizmet veriyoruz. Doğal taşla ilgili her türlü uygulamaları yapıyoruz.89 kişilik ekiple faaliyet gösteriyoruz. Taşeron ekiplerimizle birlikte 125-130 kişiye ulaşıyoruz” dedi.

Serüven mermerler başladı

Ürünler ve uygulama alanları ile ilgili bilgi paylaşan Ferudun Yaşar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İlk olarak mermerle başlayan bir serüvenimiz, doğal taş olan granitle, kuvars kompozit taşlar ve porselen taşlarla devam etti. Traverten, bazalt, diyabaz gibi doğal ürünleri özel olarak projelendirip konutlarda, iş yerlerinde, özel villalarda, hastanelerde, otellerde, hamamlarda vb. alanlarda tüm uygulamaları yapabiliyoruz. Taşla alakalı her uygulamayı yapabiliyoruz. Banyo ve mutfak tezgahları, projelerde merdiven, döşeme, asansör önü, şömine, TV ünitesi, masa, sehpa gibi ürünler yapıyoruz. Özel villa tasarımlarında dış cephede harçsız, yapıştırmasız mekanik cephe kaplamaları, mermer, granit, kuvars ve porselen taşlar ile bu uygulamaların tamamını imalattan montaja kadar olan tüm süreci takip ve uygulamasını yapıyoruz.”

ferudun-yasar.jpg

Dünya doğalın peşinde

Doğal ürünlerin daha çok tercih edilme sebebini aktaran Yaşar, “Doğal olanı severiz. Doğal olmayan ürünlere dokunduğunuzda veya baktığınızda yapaylığını hissedersiniz. Ne kadar benzer yapılsa da o doğallığı hiçbir zaman yakalayamazsınız. Tüm dünya doğal ürünü kullanmanın peşinde. Doğalın insan sağlığına zararı yok. Doğal ürünler her zaman tercihte ilk sıradadır” sözlerini kullandı.

Doğal taşı terzi gibi işliyoruz

Yaşar Mermer olarak terzi işçiliği çıkarttıklarını söyleyen Yaşar, “Hem bireysel müşterilerde hem de projelerde birebir terzi gibi çalışıyoruz. Ürünler yerinde ölçüm,rölöve, renk v.b,faktörlerin  tasarlanması, iki boyutlu veya üç boyutlu olarak hazırlanması aşamalarından geçiyor. Hazırlanan ürünler üretim aşamasında tek tek organize edilerek özel kesim teknolojisi ile kesip birleştirilerek,yüzey işlemleri ile hazır hale getiriliyor. Böylece her şeyi yerinde uyguluyoruz” diye konuştu.

yasar-mermer-sarnic.jpg

Ege’de tek, Türkiye’de önde gelen firmalardan biri

Hem ürün çeşitliliği, hem projelendirme hem de uygulamada çok iddialı olduklarını ifade eden Ferudun Yaşar, Sarnıç’taki mağazalarında 400’ün üzerinde ürün çeşidi olduğunu söyledi. Bunların yüzde 85’inin doğal olduğunu belirten Ferudun Yaşar, “Ege’de böyle bir mağaza yok. Türkiye’de bunu gerçekleştirebilen önde gelen firmadan biriyiz. Sırf size ait bir taşınız olabiliyor. Yaşar Mermer, Türkiye’de böyle bir projeksiyon başlattı. Bir müşterimiz geldiğinde tamamen kendisine ait bir renk,doku ve tasarıma sahip olabiliyor. Aynı üründen dünyada başka hiç kimsede yok. Benzeri belki üretilebilir ama isteseniz de o ürünün birebir aynısını üretemiyorsunuz. Mermer deyince insanlar 3-5 renk sayabiliyor. Ama doğal taşta öyle değil. 400’ün üzerinde hazır ürün sunabiliyoruz. 80-90 çeşidi ise kişiye özel” dedi.

Sıfır birleşim

Yapaydan hızla doğala geçildiğini belirten Yaşar, “ Villa projelerinin yüzde 70’inde tüm uygulama alanlarında hızla doğal taşa geçiliyor. Çünkü sıfır birleşim dediğimiz özel bir işlemle sıfır birleştirebiliyoruz. Doğal taşın yüzeyini işleyebildiğimiz için düz satıh oluşturabiliyoruz. Damar takibi dediğimiz özel sistemle devamlılığı sağlayabilecek şekilde döşüyoruz. Büyük ebatlı boylarda çalışabiliyoruz. Villa cephelerinde mekanik kaplama dediğimiz özel bir raylı sistem uygulaması yapıyoruz. Mekanik kaplamada ayrı bir departmanımız ve ekibimiz var. Çelik karkas veya betonarme sistemi üzerine istediğimiz ebattaki taşı damar takibi sistemiyle uygulayabiliyoruz” dedi.

yasar-mermer-urunleri.jpg

Geçmişin bilgisini teknoloji yatırımlarıyla geleceğe taşıyoruz

Hem geçmiş tecrübeleri hem de teknoloji yatırımlarıyla kaliteyi bir adım öne taşıdıklarını belirten Ferudun Yaşar, “1984 yılından bu yana devam eden bir tecrübemiz var. Bizim firmamızdan emekli olan ustalarımızın, bilgisinden faydalanıp bize danışmanlık ve kalite kontrol hizmeti vermesi konusunda kendilerini desteklemeye devam ediyoruz. Geçmişin tecrübesini ve bilgisini geleceğe taşıyoruz. Yaşar Mermerde teknolojiyi çok iyi kullanarak;her türlü işleme, ebatlama ve yüzey işleme işlemleri ile kalitemizi daha iyiye doğru taşiyoruz” diyerek iddiasını ortaya koydu.

Son olarak ülkeye katma değer sağlayabilmek için ihracata yoğunlaştıklarını belirten Ferudun Yaşar, ihracatla ilgili departman kurarak faaliyetlere başladıklarını, bu yıl yurt dışında düzenlenecek olan fuara katılmayı hedeflediklerini söyledi. Yaşar, Sarnıç’taki mağazanın ihracat odaklı olduğunu da dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.