Yaşam Alanlarında Pozitif Etki Yaratan Renkler

Yaşam Alanlarında Pozitif Etki Yaratan Renkler

Renkler hayatımızda yer alan tonlar olmaktan çok daha ötesinde bir anlam taşıyor ve hayatımıza farklı enerjiler katıyor. Renklerin insanın psikolojisini değiştirme özelliğine sahip olduğunu ise sürekli deneyimliyoruz.

A+A-

Özellikle de yaşam alanlarımız için sakin ve dinlendirici bir ortam oluşturmak söz konusu ise, renklerin bu yöndeki etkisi yadsınamaz bir gerçek haline geliyor.

Mekanlara renk katan uygulama çözümleri ve dekorasyon önerileriyle yeni fikrilerin yaratılmasına yardımcı olan Bi’Boya da mutluluk veren renkleriyle hayatınıza renk katacak önerilerini bir araya getirdi.

Turuncu: Gizemli, enerjik ve tutkulu

Turuncu çağdaş, eğlenceli ve sıcak bir renktir. Her şeyin ötesinde rengin anlamı sıcak ve samimi olan her şeydir ve verdiği enerji ile bilinir. Ancak turuncu sadece fiziksel enerji değil ilham da verir.

Turuncu renk; toprak tonları, boz kahverengiler, bej ve gri detaylar ile muhteşem bir uyum içinde harmanlanır. Bu çok canlı ve göz alıcı ton, insana gözü yorar gibi gelse de ufak tefek dokunuşlar ile evinin her köşesinde ayrı bir dinamizm, enerji ve denge kaynağı olacak.

Birçok kişi için yaz mevsimi, içinin kıpır kıpır hareketlendiği bir mevsimdir. İşte turuncu da güneşin yansıttığı en sıcak renklerden birisi olduğu için genellikle coşku, teşvik, mutluluk, eğlence, keyif gibi pozitif hisleri çağrıştırır. Turuncunun tonlarında yapılan ufak değişiklikler ve duvar dekorasyon düzenlemesi ile verdiği psikolojik etkiyi değiştirmeniz mümkün. Bu nedenle bu rengi evinizin her odasında çeşitli tonlarla ufak değişiklikler yaparak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çünkü turuncunun bir diğer psikolojik anlamı da yaratıcılık, başarı, değişim ve kararlılıktır. Sağlıklı bir denge hali ve özgürlük ifadelerinin yanı sıra çekicilik anlamı da taşır. 

Sarının Pozitif Gücünü Keşfet

Sarı renk mutlu eden duvar renkleri grubunun olmazsa olmazlarından. Hatta sarı rengin mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin hormonunun salgılanmasına yardımcı olduğu söylenmektedir. 

İham veren renklerden biri olarak yaratıcılığı ve pratik zekayı öne çıkaran sarının bir başka özelliği de diğer pozitif enerji veren renkler gibi stresi azaltması. Aynı zamanda da dengeyi korumaya yardımcı oluyor. Kişisel gelişim açısından da bakıldığında sarı duvar boyası kendine güven ve dışa dönük insan profilini işaret ediyor. Yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayarak evden çalışma sürecini daha verimli hale getirmek istiyorsanız çalışma odanızda, sarı rengi değerlendirebilirsiniz. Duvarlarınızı çift renkli kullanmak isterseniz de sarıyı gri ile kombinleyerek sofistike bir görüntü elde edebilirsiniz.

Sarı; mutluluk, neşe, iyilik gibi duyguları harekete geçirir. Bu anlamda çocuklar üzerindeki pozitif etkisiyle dikkat çeken sarı, motivasyona ve dikkat düzeltmeye yardımcı olur. 

Pembe tonlarının mutluluğa etkisi

Pembe renge bir isim ver deseler adı 'mutluluk' olurdu. Pembe dinginlik ve mutluluğu bir arada barındırır. Pozitif enerjiyle dolup taşmak istiyorsanız iç mekan dekorasyonunda başvuracağınız renklerden biri de pembe olmalı. Bu rengi geniş ve aydınlık alanlarda kullanmak, etkisini daha da artıracaktır. 

Evin her köşesinde pembenin her tonunu kullanabilir; pembe ile uyumlu renkler ile evinizi baştan aşağı dekore edebilirsiniz. Mobilya ve dekoratif aksesuarlarla uyum sağlayan pembe tonları, evinizin dekorasyonuna güzellik ve huzur katacak.

Salonda pembe rengi ve pembe ile uyumlu renkleri tercih ederek daha neşeli bir ortam elde edebilirsiniz.  Mutfak ve banyolarda, pembe rengi uygulayarak vitrifiyelerin neden olduğu soğuk görünümü ortadan kaldırabilir; daha sıcak ve samimi bir ortam oluşturabilirsiniz.

Kremin Tonlarıyla Canlanan Yaşam Alanları

Birçok tonu bünyesinde barındıran krem ile yapılan dekorasyonlarda birçok rengi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çok naif ve yalın bir renk olan kremin Bi'Boya Krem Şampanya gibi pembeyle harmanlanmış tonu hem dekorasyonun canlanmasına hem de kullanılacak mobilya renklerinin zenginleşmesine aracı olur. Kremin biraz koyu bir tonu olan Bi'Boya Krem Ekru rengi açık renk objelerle duvarınızda lüks bir görünümün oluşmasını sağlar. Bi'Boya Fildişi ise yumuşak geçişiyle birlikte mobilyalarınla uyumu yakalar. Çok daha zarif dekorasyonların ve minimal tarzın oluşmasını sağlayan krem ve tonları zenginleştirilebilen dekorasyon örneklerini sunar.

Doğanın Dinginliğini Yeşil İle Yaşat

Yaşamı ve gençliği ifade eden yeşil, görme gücünü artıran bir renktir. Sinir sistemi üzerinde doğal bir etkisi bulunan yeşil ile yapılan dekorasyonlar kişilerin rahatlamasına destek olur. Bu nedenle hastanelerde sıkça tercih edilir. Evinizde rahatlamak ve huzurla vakit geçirmek istiyorsanız, duvarlarınızda Bi'Boya Yeşil Çağla rengini veya daha açık ve yumuşak bir ton olan Bi'Boya Nil Yeşili rengini tercih edebilirsiniz.

Bi’Boya’nın renk kartelasını keşfedin

Sunduğu hizmetlerle boya yapma sürecinin her aşamasında tüketicinin yanında yer alan Bi’Boya, ücretsiz renk kartı hizmetinden, ürünlerin adrese kargolanmasına kadar bütünleşik bir hizmet sunarken birbirinden güzel renk ve dijital uygulamaları ile de tüm bu süreci sizin için kolaylaştırıyor.

Boya seçimi için Bi'Boya'nın zengin renk kartelasına göz atabilir, onlarca farklı renk arasından dilediğinizi seçerek; kaliteden ödün vermeden duvarlarınızı zevkinize göre renklendirebilirsiniz. Bi'Boya'nın kaliteli ürünlerini görmek için biboya.com.tr web sitesini ziyaret edip, dilediğiniz ürünleri sepetinize ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda online satış platformu olan Bi’Boya sitesinden duvarlarınıza yakışacağını düşündüğünüz ücretsiz renk kartını sipariş edip, renk seçimini de görerek yapabilisiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.