Yarım Kalan İzmir Opera Binası Projesi İptal Oluyor!

Yarım Kalan İzmir Opera Binası Projesi İptal Oluyor!

İzmir Ticaret Odası'nı ziyaret eden CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Cemil Tugay, maliyetlerden dolayı opera binası projesinden vazgeçeceklerini, yerine bir kongre binası yapabileceklerini söyledi.

A+A-

İnşaat projesi yıllardır devam eden ancak maliyet artışlarından dolayı bir türlü tamamlanamayan Karşıyaka Opera binası hakkında konuşan Tugay, opera binası olarak planlanan projeden maliyetleri yüzünden vazgeçtiklerini ve binanın İzmir’in kongre merkezi haline getirilmesini istediklerini şu sözlerle anlattı:

Opera binası konusu teknik bir konu. Benim ön bilgimle Türkiye’de yapacak firma yok. Yurt dışından hizmet alınca da anormal bir fiyat oluşuyor. Bizim ihtiyacımız olan Opera Binası mı yoksa başka bir şeye evirelim mi konusunu konuşuyoruz. Operadan vazgeçip burayı kongre merkezi haline getirme fikrimiz var. O binanın özel mimarisi korunarak iç tasarımı düzenleyip çalışılarak ki bununla ilgili görüşmeler de yapıldı. Mimarlardan da olumlu cevaplar geldi. Buradan asla sanata ve operaya karşı çıktığım fikri de çıkarılmasın. Kentin yararına bir şey olsun istiyorum. Çevresindeki belediyeye ait iki alanı da kompleks olarak değerlendirip binanın bir parçası gibi planlayıp güzel bir alana çevirelim isteğindeyim. Şehrin kongre merkezi ihtiyacını karşılayacak güzel bir bina olsun istiyorum. Tabii ki bunların hepsini birlikte oturup değerlendirerek tartışmaya açıp hep birlikte değerlendirelim istiyorum.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum