Yargıtay'dan Emsal Karar! Ev Sahibi Tazminat Ödeyecek

Yargıtay'dan Emsal Karar! Ev Sahibi Tazminat Ödeyecek

Yargıtay 20. hukuk dairesi, üst kattaki komşusunun dairesinin su sızdırması sonucu dava açan vatandaşı haklı buldu. Mahkeme 1.168 TL maddi ile 1.000 TL manevi tazminat ödemesine ve suyun sızıldığı dairenin ev sahibince yapılmasına hükmetti.

A+A-

Komşuların arasını açan su sızma tartışması Yargıtay 20. Hukuk Dairesi'nin son kararıyla yeni bir boyuta taşındı. Üst kattaki komşusunun balkon ve banyosundan sızan su nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan vatandaş, önce konuşma  yoluna gitti.

Konuşmayla olayı çözemeyen mağdur apartman sakini, Asliye Hukuk Mahkemesi'nin yolunu tuttu. Üst kat komşusunun balkon ve banyosundan gelen sızıntılar nedeniyle dairesinin zarar gördüğü, zararların tespiti için Sulh Hukuk Mahkemesi 'ne başvuru yaparak tespit yaptırdığını bu sebeple verilen zararların toplamı 1.168 TL maddi tazminat ile bin TL manevi tazminata hüküm edilmesini istedi.

Yargıtay 20. Hukuk Dairesi, emsal niteliği taşıyan  bir karara imza attı. Tazminat kararını yerinde bulan Daire; alt kattaki dairede meydana gelen tadilatın da suyun sızdığı daire sahibince yaptırılması gerektiğine hükmetti. Daire, mahkeme kararını oy birliği ile de onanmasına hükmetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.