Yapı Lift Mimarlık ile Arser Asansör Güçlerini Birleştirdi

Yapı Lift Mimarlık ile Arser Asansör Güçlerini Birleştirdi

Yapı Lift Mimarlık’ın kurucusu Mimar Oğuz Yanık, 1977 yılından bu yana sektörde faaliyet gösteren aile şirketi Arser Asansör ile Yapı Lift’i tek çatı altında birleştirdiklerini açıkladı.

A+A-

2023 yılında Türkiye’de homelift ve engelli asansör sistemleri üzerine uzmanlaşan Yapı Lift Mimarlık’ı kuran Oğuz Yanık, bu alanda Türkiye’nin ilk showroomunu Urla’da hizmete açmıştı. Yanık, “Baba şirketimiz Arser Asansör ile Yapı Lift ’i entegre ederek yolumuza daha güçlü şekilde devam etmek istiyoruz” dedi. Yapı Lift Mimarlık’ın Arser Asansör’ün yan firması olarak konumlandığını belirten Yanık, homelift, villa asansörleri, engelli sistemleri,yük platformlarına ve araç platformlarına odaklandıklarını, bu alanda Türkiye’de aranan ve talepte bulunulur firma olduklarını söyledi. Yanık, firmanın KKTC Girne’de bir şubesi bulunduğunu ve yurtdışına yönelik butik satış ve montaj faaliyetlerinin devam ettiğini aktardı. ARSER Asansör olarak da asansör montajlarına, modernizasyonlarına ve  bakım servis hizmetlerine güçlü bir şekilde devam edeceklerini söyledi.

Zorunluluklar talebi artırıyor

Engelli erişimine yönelik zorunlulukların artmasıyla birlikte sektörde önemli bir hareketlilik yaşandığını vurgulayan YANIK, “Bir binada Subasman mesafeleri için veya kot farklılıkları  varsa, değişen yüksekliğe göre engelliler için rampa yapılması zorunlu hale getirildi. Ancak bazı yapılar gerekli rampa meyilini sağlayamadıkları için  dikey ya da yatay engelli platformları tercih etmek zorunda kalıyor. Bu da talebi ciddi biçimde artırdı” dedi. Ayrıca Türk Tabipleri Birliği’nin sağlık kuruluşlarına, binalarda tamamen Engelli ulaşımının tamamen sağlanması için rampa yapılamıyor ise engelli platformu yaptırma zorunluluğu getirdiğini hatırlatan YANIK, bunun da sektördeki ihtiyaçları büyüttüğünü belirtti.

Asansör firmaları da Yapı Lift ile çalışıyor

Türkiye’nin dört bir yanından talep aldıklarını söyleyen YANIK, İzmir’de 10’a yakın asansör firmasının da YAPI LİFT ile çalışmaya başladığını ifade etti. “Yeni bir asansörün ruhsat süreci 5–6 ayı bulabiliyor. Ancak engelli platformlarında belge kolaylığı olduğu için 3–5 hafta içerisinde teslimat yapabiliyoruz. Belgelerimiz tüm Türkiye ve Avrupa için yeterli” diyen YANIK, hedeflerinin çok iş yapmak değil, “az iş yapıp yüksek kalitede sürdürülebilir büyüme sağlamak” olduğunu açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.