Yalaz Boya Sağlıklı ve Çevre Dostu Boyalar Üretecek

Yalaz Boya Sağlıklı ve Çevre Dostu Boyalar Üretecek

Son 5 yılda düşük VOC içeren veya VOC içermeyen ürünler geliştiren Yalaz Boya, hem sağlık hem de çevreci olan bu çalışmayı birkaç yıl içerisinde endüstriyel ve özel amaçlı tüm boyalarda uygulamak için altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

A+A-

Yalaz Boya Genel Koordinatörü Kimya Mühendisi Seda Yalaz, zararlı maddelerin kullanımından kaçınarak ve atıkların geri dönüşümünü sağlayarak çevre dostu yeşil adımlar atmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yalaz Boya olarak 20 yılı aşkın süredir inşaat sektörüne yönelik iç ve dış cephe dekoratif boya, astar ve vernik üretimi yaptıklarını ifade eden Seda Yalaz, “Öncelikle inşaat sektöründe yaşanan tüm gelişmeleri, uluslararası çapta yakından takip ederek tüm ürün gruplarımızda en kaliteli ürünü en uygun fiyatla tüketiciye sunabilecek bir kalite anlayışına sahibiz. Aynı zamanda üretim süreçlerimizde uyguladığımız sürdürülebilir çevre politikalarıyla, doğayla dost düşük VOC içeren yeşil ürünler sunmaya çalışıp solvent emisyon değerlerimizi minimum seviyede tutmaya özen gösteriyoruz” dedi.

yalaz-boya-002.jpg

VOC NEDİR?

Hem sağlık hem de çevre açısından zararlı olan VOC kimyasal bileşeni ile ilgili bilgi aktaran Seda Yalaz şunları dile getirdi: “VOC normal şartlar altında oda sıcaklığında buharlaşan uçucu organik kimyasal bileşenlerdir. VOC’nin kaynağı özellikle boyalarda kullanılan tinerler ve bazı petrol türevi ürünlerdir. Bu ürünler özellikle toprak, yer altı suları ve hava kirliliğine neden olmaktadır. Bu organik bileşenlerin aynı zamanda insan sağlığına etkisi de kapalı ortamlarda kendini gösterir. Boyanan bir iç mekanda, dış mekana göre 1000 kat daha fazla VOC değeri ölçülebilir. Bu nedenledir ki VOC değeri çok düşük olan su bazlı boyalar hem sağlık hem de çevre açısından son derece önemlidir. Bu kapsamda özellikle son 5 yıldır ürün portföyümüzde düşük VOC ve VOC içermeyen ürünlerle boya formülasyonlarımız revize edilecek. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ise endüstriyel ve özel amaçlı tüm boyalarda bu yeşil adımı atmak için altyapı çalışması yapmaktayız.”

YEŞİL ADIMLAR ATACAĞIZ

Hem sağlık hem de çevre dostu çalışmalar sürdürdüklerini belirten Yalaz, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Avrupa Birliği 2005’te uygulamaya geçilmek üzere boya ve verniklerde VOC limitlerini belirledi. 2010’dan sonra bu limitler revize edilerek daha da düşürüldü. Bu kapsamda Avrupa, Orta Doğu ve Balkanlara ihracat yapan bir firma olarak regülasyonları yakından takip ederek mevzuata uygun ürünleri, portföyümüze kısa sürede katarak entegrasyonunu sağladık. Yalaz Boya olarak düşük VOC ürünlerin üretiminin yanı sıra kurşun gibi diğer zararlı maddelerin kullanımından kaçınmak, enerji tasarrufu sağlamak, karbon ayak izinin azaltılması ve atıkların geri dönüşümü gibi konularda tesisimizi ve prosesimizi yapılandırıp çevre dostu yeşil adımlar atmaya devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.