Yabancıya Satışta İşler Tersine Döndü! Avrupa Projeleri Türkiye'de Tanıtılıyor

Yabancıya Satışta İşler Tersine Döndü! Avrupa Projeleri Türkiye'de Tanıtılıyor

2018 krizinden sonra dövizin artması ile beraber yurt dışı pazarlarına yönelen konut üreticileri yabancıya satışta rekor kırmıştı. Ancak enflasyonla birlikte konut fiyatlarının çok yükselmesi ve dövizin düşük seviyede kalmasıyla işler tersine döndü.

A+A-

Bir dönem döviz kurundan  dolayı Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapmak için doğru adres olarak gören yabancı yatırımcılar, maliyetlerdeki ve fiyatlardaki aşırı artışlarla birlikte ülkeden uzaklaştı.  2023 yılında yabancıya konut satışları yüzde 48.1 oranında düşüş gösterdi. 

Türkiye'deki konut fiyatlarının dolar bazında Avrupa, Amerika seviyesine gelmesiyle yerli yatırımcılar bile Türkiye yerine başka ülkelerde yatırım yapma planlarına başladı.

Bu dönemde Dubai, ABD ve Avrupa ülkeleri en gözde yerler olarak ön plana çıktı. Döviz bazında kazanç elde etmek isteyen yatırımcıların önemli bir durağı da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oldu. 

Durum böyle olunca yurt dışındaki inşaat şirketleri Türkiye'de projelerini tanıtmaya başladı. Son olarak İngiltere'nin emlak devi Salboy, Manchester şehir merkezinde bulunan 250 konutluk Obsidian’ı İstanbul'da tanıttı. 

Konut fiyatlarının düşük kurun yüksek olduğu 2018'li yıllarda Türk inşaat şirketleri, Avrupa ülkelerinde ve Dubai'de projelerini tanıtıp ciddi satışlara imza atıyordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.