Yabancıların Yüzde 24,3’ü Vatandaşlık İçin Gayrimenkul Alıyor

Yabancıların Yüzde 24,3’ü Vatandaşlık İçin Gayrimenkul Alıyor

EVA Gayrimenkul Değerleme analizlerine göre, 2021 ilk çeyreği itibariyle yabancıların Türkiye’de yaptıkları gayrimenkul yatırımlarının yüzde 24,3’ünü vatandaşlık edinimi oluşturdu. Geçen yılın aynı döneminde bu oran %28,4’tü.

A+A-

EVA Gayrimenkul Değerleme, 2021 yılı ilk çeyrek dönemi itibariyle yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de yaptıkları gayrimenkul yatırımlarını mercek altına aldı. 2021 yılı ilk çeyrek döneminde Türkiye’de yapılan 12 bin 192 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 24,3’ü vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi. Yabancıların vatandaşlık edinimi için aldığı gayrimenkuller 2 bin 963 adet olurken, vatandaşlık için edinilen gayrimenkullerin adet bazında yüzde 80,97’si ise İstanbul’dan edinildi.

Ülke bazında ilk üç İran, Afganistan ve Irak

Yabancıların 2021 yılı ilk çeyrek döneminde tüm gayrimenkul çeşitleri bazında vatandaşlık edinimi için Türkiye’de yaptıkları yatırımlara göre, ülke bazında ilk sırada İran yer aldı. İran’ı, Afganistan, Irak, Çin, Yemen, Filistin, Mısır, Ürdün, Pakistan ve Sudan izledi.

İstanbul ilk sırada

Yabancıların, 2021 yılı ilk çeyrek dönemi itibariyle tüm gayrimenkul çeşitleri bazında vatandaşlık edinimi için gayrimenkul edinimlerinde en çok tercih ettiği il ise İstanbul oldu. İstanbul’u sırasıyla Antalya, Ankara, Yalova, Mersin, Bursa, İzmir, Samsun, Trabzon ve Muğla takip etti.

İstanbul’daki yatırımların yüzde 39,1’i vatandaşlık edinimi için

Megakent İstanbul’daki yabancı gayrimenkul yatırımı ise 2021 yılı ilk çeyrek dönemi itibariyle 6 bin 136 adet gerçekleşti. Bu yatırımın da, yüzde 39,1’inin vatandaşlık başvurusu için edinilen gayrimenkullerden oluştuğu belirlendi. İstanbul %39,1’lik oranı ile Türkiye ortalaması olan %24,3’ü ciddi şekilde arkada bıraktı. Yabancıların İstanbul’a olan tutkusu bir kez daha tescillendi.

2021 yılı ilk çeyrek döneminde yabancıların tüm gayrimenkul bazında vatandaşlık edinimi için İstanbul’daki yatırımlarında ise ilk sırayı İran aldı.  Bu ülkeyi Irak, Afganistan, Çin, Yemen, Filistin, Mısır, Pakistan, Rusya Federasyonu ile Azerbaycan takip etti.  Aynı dönemde yabancıların vatandaşlık edinimi için İstanbul’daki gayrimenkul yatırım tercihlerinde Esenyurt, Beylikdüzü ve Başakşehir ilçeleri ilk üçte yer aldı. Bu ilçeleri de sırası ile Bağcılar, Avcılar, Büyükçekmece, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Kağıthane ve Sarıyer izledi.   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.