Withco Paylaşımlı Ofis ve Ortak Çalışma Alanı'nı XL Mimarlık+Mühendislik Tasarladı

Withco Paylaşımlı Ofis ve Ortak Çalışma Alanı'nı XL Mimarlık+Mühendislik Tasarladı

Ödüllü mimari ve iç mimari projelere imza atan XL Mimarlık + Mühendislik tasarımı WITHCO Paylaşımlı Ofis ve Ortak Çalışma Alanı, kullanıcısına stratejik planlama, tasarım odaklı düşünme ve sanat yoluyla bütünsel bir yaklaşım sunuyor.

A+A-

İzmir’deki WITHCO Paylaşımlı Ofis ve Ortak Çalışma Alanı projesi, birbirinden farklı ölçek ve fonksiyonlarda ödüllü mimari ve iç mimari projelere imza atan XL Mimarlık + Mühendislik tarafından tasarlandı.

Temel tasarım araçları “hayal etmek” ve “ilham vermek” olan Mimar Arda Işık liderliğindeki XL Mimarlık + Mühendislik, WITHCO Paylaşımlı Ofis ve Ortak Çalışma Alanı’nı tasarlarken sunduğu mekansal ve kurgusal karakteriyle öncü olacak bir paylaşımlı ofis ve ortak çalışma alanı yaratma fikri ile yola çıkmış.

Projede ön tasarıma ait stratejik planlama, iş planı, pazarlama, fizibilite ve maliyet hesapları ile yer seçimi kararlarında işbirliğiyle çalışılmış, yapılan çalışmaların neticesinde Çınarlı’da çiçekçilik firması tarafından depolama amacıyla kullanılan 3 katlı bina kiralanarak paylaşımlı ofis ve ortak çalışma alanı olarak projelendirilmiş.

witcho.jpg

2019 yılının sonunda faaliyete geçerek WITHCO Paylaşımlı Ofis ve Ortak Çalışma Alanı adını alan işletmede 75 müstakil ofis, 45 masa ünitesi, 98 kişilik amfi, toplantı odaları, girişim hızlandırıcı kampüs alanı, YouTube stüdyosu, kafe, sağlıklı yaşam restoranı ve ortak alanlar bulunuyor.

Gerek ortak alanların kiralanabilir müstakil ofislere oranı gerekse ana kurgu kullanıcıyı ortak aktivitelere katılım için yönlendiriyor ve teşvik ediyor.

XL Mimarlık + Mühendislik bu binanın tasarımında beyan ettiği temel mimari prensip ve tasarım araçlarını takip etmiş, bunlarla birlikte, stratejik planlama, tasarım odaklı düşünme ve sanat yoluyla bütünsel bir yaklaşım önermiş.

Künye:

Proje Adı: WITHCO Paylaşımlı Ofis ve Ortak Çalışma Alanı

Project Yeri: İzmir/Türkiye

Project Ofisi: XL Mimarlık + Mühendislik

Tasarım Ekibi: Arda Işık, Tayfun Torunoglu, Canaan Niki, Seda Duygu Sabuncu

İşveren: Övünç Emre

Ana Yüklenici: Varem Yapı

Proje Yılı: 2019

Toplam İnşaat Alanı: 3600 m²

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.