Vakıf GYO Konak Projesi İptal Oldu!

Vakıf GYO Konak Projesi İptal Oldu!

Vakıf GYO'nun Konak Mersinli'deki arazisi üzerinde 50 ve 27 katlı iki kuleden olarak hayata geçirilmesi planlanan projesi inşaat sektöründeki kriz nedeniyle iptal edildi. Rec inşaat ile yapılan 4.4 milyarlık yüklenici sözleşmesi ise iptal edildi.

A+A-

Gayrimenkul sektöründe yaşanan daralma, İzmir’in gökdelenler bölgesi olarak nitelendirilen Konak Alsancak ve Bayraklı bölgesindeki dev inşaat projelerini de vurmaya başladı.

Vakıfbank ile TOKİ’nin iştiraki olan Vakıf GYO, Konak Mersinli'de bulunan 17 bin metrekarelik alanda gerçekleştireceği 4.4 milyar lira + KDV değerindeki gayrimenkul projesinde yüklenici firma ile sözleşmesini karşılıklı iptal etti. Vakıf GYO, Ankara Beştepe’deki Cumhurbaşkanı Külliyesi’ni de yapan Rönesans Grubu’na bağlı Rec Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile 9 Mart 2023 tarihinde imzaladığı yüklenici sözleşmesini, 17 Mayıs 2024 tarihinde tarafların ortak mutabakatıyla imzalanan sözleşme ile iptal ettiğini açıkladı. Kamu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, sözleşmenin sona erdirilmesinin nedeni ise belirtilmedi.

İki Konak adını taşıyan Vakıf GYO’nun İzmir Konak Karma Projesi’nde home Office, ticari ve mesken nitelikli 51 ve 28 katlı iki blok, toplam 524 bağımsız bölüm yer alıyordu. İnşaatın toplam alan 128 bin 987 metrekareye ulaşıyordu.

İnşaat sektörü yetkilileri, faizlerin artmasıyla beraber konut sektöründe talebin hızla daraldığını, buna karşı yılbaşından itibaren inşaat maliyetlerinin en az yüzde 25-30 arttığına dikkat çekerken, gayrimenkul projelerinde yeni iptallerin olabileceği uyarısında bulunuyorlar.

Kaynak: Erhan Gülenç

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.