Urla Özbek'te 1. Derece Sit Alanı Yapılaşmaya Açıldı

Urla Özbek'te 1. Derece Sit Alanı Yapılaşmaya Açıldı

İzmir’in Urla ilçesi Özbek bölgesinde kalan birinci derece doğal SİT alanının derecesi 'Doğal Sit Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak değiştirilerek yapılaşmanın önü açıldı.

A+A-

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ülke genelinde bazı SİT bölgelerine dair yeni duyurular yayımladı.

Resmi Gazete’de yayımlanarak askıya çıkarılan değişikliğe göre 34. Grup olarak adlandırılan Urla Özbek Mahallesi’nde kalan alanın SİT durumu güncellendi.

Değişiklikle birlikte geniş bir alanın SİT derecesi birinci derece doğal SİT’ten, 2’inci Derece Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı’na ve 3’üncü "Doğal Sit Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’na düşürüldü.

1995'TE SİT İLAN EDİLMİŞTİ

Bölge 1995 yılında birinci derece doğal SİT ilan edilmişti. Büyük bir kısmı yeşil alan olarak korunan bölgede plajlar da yer alıyor. Değişiklikle birlikte bu bölgede düşük yoğunluklu turizm ve konut yatırımlarının önü açılmış oldu. Bir ay boyunca askıda kalacak SİT değişikliğine itiraz edilebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.