Ümsan İnşaat Alsancak Viyadüklerini 1 Ayda Kaldıracak

Alsancak Viyadükleri’nin yıkım ihalesini kazanan Ümsan İnşaat, şartnamede yazmamasına ve daha maliyetli olmasına rağmen elmaslı tel kesme makinesini kullanıyor. Firma sesi azaltırken kesilen parçaları yere indirmeden vinçle araca yüklüyor.

A+A-

28 Ocakta Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün Alsancak Viyadükleri’nin kaldırılması için düzenlediği ihaleye 6 firma katıldı. İhaleyi en yüksek teklifi veren Ümsan İnşaat kazandı.

İZMİR'DEKİ BU ÇİRKİN GÖRÜNTÜYÜ BİZ KALDIRALIM DEDİK

Viyadüklerin kaldırılması için inşaat çalışmaları şubat ortasında başladı. Süreçle ilgili bilgi veren Ümsan İnşaat yönetim kurulu üyesi Hakan Can Sinan şu ifadelere yer verdi, “Taahhüt işlerini artık çok fazla yapmıyoruz. Ama İzmir’i bu çirkin görüntüden kurtaran firma olalım diyerek ihaleye katılma kararı aldık. Zamanında Kordon’da bir otoyol projesi başlamış. Öngörülü insanlar sayesinde bu projeden vazgeçilmiş. Kordon’dan bir otoyol projesinin geçmesi düşünülemez bile. Bu projeden kalan viyadükler 20 senedir bu şekilde duruyor. Görsel açıdan bir çirkinlikti. Bu zamana kadar orda durmaması gerekiyordu” dedi.

MALİYETLER ARTTI, SES VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ AZALDI

1 ay içerisinde tüm viyadük ayaklarını kaldıracaklarını belirten Sinan, “11 viyadük ayağı var. 3 tanesini tamamen kaldırdık. 2 tanesinde kesim devam ediyor. Viyadük ayaklarını elmas tel kesme makinesi ile kesiliyor. Bu sayede sesi en aza indiriyoruz. Viyadüklere karot atılıyor. Kesilen parçalar vinçte asılı kalıyor. Vinçten direk araçlarımıza yükleyip şantiyemize gönderiyoruz. Şantiyede kırıcı makinesi bunları ayıklıyor. İçerisindeki demiri aldıktan sonra molozları döküm sahasına gönderiyoruz. İnsanları rahatsız etmeden, inşaat yıkıntılarını hiç yere dökmeden çalışıyoruz. İhale şartnamemizde sessiz çalışma, elmaslı tel kesme, karot alma gibi şartlar yoktu. Bunu gönüllü olarak yapıyoruz. Yerleşim yerinde çalışmamıza rağmen bugüne kadar hiç şikayet almamamız doğru bir karar verdiğimizi gösterdi” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum