Ukrayna'da Bir İlk! İmzalar Atıldı

Ukrayna'da Bir İlk! İmzalar Atıldı

Türk şirketlerinin yatırım için çalışmalarda bulunduğu Ukrayna'nın özellikle yeniden inşa sürecini Türkler yönetiyor. Bu firmalardan olan Onur inşaat Ukrayna’da bir ilke imza attı ve ülkedeki ilk kamu-özel sektör ortaklığı ile yapılacak yolu inşa edecek.

A+A-

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker bugünkü köşesinde Onur İnşaat'ın Ukrayna'daki yeni projesini kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Ukrayna'nın ilk kamu-özel projesine Türk imzası' başlıklı yazısı.

Türkiye’nin yurtdışındaki en önemli ticaret ortaklarından biri Ukrayna. Hemen hemen her sektörde Türk şirketlerinin yatırım için çalışmalarda bulunduğu ülkenin özellikle yeniden inşa sürecini ise Türkler yönetiyor. Yol, köprü gibi altyapı projelerinde yer alan Türk müteahhitlik şirketlerinden biri de ENR 250 listesinde de yer alan Onur İnşaat. Ukrayna’daki 8 bin çalışanıyla en fazla istihdam sağlayan yabancı şirketlerden biri olan Onur İnşaat, ülkenin 14 farklı bölgesinde toplam tutarı 2 milyar doları aşan projelerine devam ediyor. Onur İnşaat şimdilerde Ukrayna’da bir ilk olan projeye imza attı. Onur İnşaat, ülkedeki ilk kamu-özel sektör ortaklığı ile yapılacak yolu inşa edecek. Ülkenin batısında bulunan Lviv kenti ile Macaristan sınırında yer alan bir başka şehri Mukaçevo arasındaki otoyolu PPP modeliyle inşa edecek. Bu yol çalışmasıyla Ukrayna yönetimi, PPP modeliyle de tanışmış olacak. Onur İnşaat, projeyi devlete ait UKRAVTODOR ile yürütecek. UKRAVTODOR Genel Müdürü Oleksandr Kubrakov, “Şu anda aktif olarak geliştirmekte olduğumuz alanlardan biri, yol yapımı sektöründe kamu-özel ortaklığı” dedi. Yapılacak proje, Otoban, Lviv ve Zakarpatya bölgelerinden geçecek ve M-06 Kiev-Çop otoyoluna alternatif olarak hizmet verecek.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.