Üçkuyular Semt Garajı Otopark İhalesinde Talip Çıkmadı

Üçkuyular Semt Garajı Otopark İhalesinde Talip Çıkmadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Üçkuyular Semt Garajı yerine yapılacak otopark projesine talip çıkmadı. Proje yeniden ihaleye çıkacak.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski Üçkuyular semt garajının bulunduğu alandaki otopark ihalesinde talip çıkmadı.

Büyükşehir, Balçova Üçkuyular’da Doğuş Gayrimenkul ile Orta Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Üçkuyular Pazaryeri üzerinde yapılması planlanan 250 milyon dolarlık İstinye Park AVM ve Otel Projesi’nin yanında yer alan Üçkuyular eski Semt Garajı’nın otopark olması için önceki gün ihale gerçekleştirildi.

Büyükşehir encümen kararıyla 1/1000 ölçekli uygulama imar planında oto terminal ve otopark alanı olan, toplamda 16 bin 500 metrekarelik otopark yapımı için çıkarılan ihalede talip çıkmaması üzerine yeni ihale süreci başlatıldı.

Alana otopark yapımı ve 10 yıl süreli işletme hakkı için yapılacak ihale için Büyükşehir, 31 milyon 334 bin TL tahmini bedel, 940 bin TL geçici teminat bedeli istendi.

Kapalı teklif usulü ile gerçekleşecek ihale için tarih önümüzdeki günlerde belirlenecek.

İLÇE GARAJI TAŞINMIŞTI
Kent gündeminde uzun süreli tartışmalara neden olan İstinye Park AVM ve Otel Projesi nedeniyle İzmir’den Çeşme, Urla, Karaburun gibi turistik yerlere ulaşımı sağlayan Üçkuyular Semt Garajının yeri, geçtiğimiz Temmuz ayında İnciraltı Kent Ormanı otoparkına taşınmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.