Türkiye’de Çift Cam Arası Jaluzi Üreten 4 Firmadan Biri

Türkiye’de Çift Cam Arası Jaluzi Üreten 4 Firmadan Biri

6 yıl önce çift ısıcam arası jaluzi üretmeye başlayarak Türkiye’deki 4 firmadan biri haline gelen Best Jaluzi’nin yönetim kurulu başkanı İhsan Softaoğlu, “Üretim kalitesinin artması ile ihracat yapmaya başladık” dedi.

A+A-

1981 yılından bu yana ısıcam imalatı ve montajı yapan Batı Cam, 2000’li yıllardan itibaren piyasadaki talep de göz önüne alınarak jaluzi perde imalatına başladı.

Türkiye’deki Çift cam arası jaluzi üreten 4 firmadan biri olan Best Jaluzi’nin yönetim kurulu başkanı İhsan Softaoğlu iki ısı cam arasında yer alan jaluzilerin hem enerji tasarrufu hem de temizlik açısından büyük avantaj sunduğunu söyledi.

Öncelikli hedef Avrupa pazarı

Şirketin başına geçtiğinde cam işinden kopmadan bu iş ile uyumlu farklı neler yapabilirim diyerek araştırmalara başlayan İhsan Softaoğlu, “Çift cam arası jaluzi sektöründeki açık dikkatimi çekti. Biraz araştırma yaptıktan sonra meşakkatli ve özveri gerektiren bir iş kolu olduğunu gördüm. Cam işiyle senkronize olması ve piyasadaki talep sebebiyle bu sektöre girmeye karar verdim. Şu anda 6 yıldır olduğu gibi ilk günkü titizlik, samimiyet ve heyecanla bu işi yapamaya devam ediyoruz. Ürüne talep her geçen gün artıyor. Türkiye’nin her yerine satış yapıyoruz. İzmir içerisinde ürünü camlı olarak satıyoruz. İzmir dışında ise ürünü camsız olarak gönderiyoruz. Üretim kalitesinin artması ile beraber yurt dışından da çok talep gelmeye başladı. Bu yıl ihracat yapmaya başladık. İhracatımızın gün geçtikçe artacağına inanıyoruz. Öncelikli Pazar hedefimiz Avrupa. Avrupa’daki fuarlara katılarak bu bölgede aktif çalışmayı hedefliyoruz” dedi.

Tüm parçalar özel imalat

İmalat aşamasında her şeyi çözdüklerini ve montaja hazır hale getirdiklerini belirten Softaoğlu, “Atölyemizde çok tecrübeli arkadaşlarımız var. Biz ürünü tamamlayıp hazır halde gönderiyoruz. Çok kolay bir işlemle takılabiliyor. Yüzde 95 memnuniyet oranıyla çalışıyoruz. Jaluziyi 19 parçayı bir araya getirip imal ediyoruz. Hiçbir parçasını başka bir yerden bulamıyorsunuz. Tamamı bizim kendi özel imalatımız. Dış jaluzilerde kirlenme ve yıpranma olabiliyor. Bizim ürünlerimiz bir kez takıldığı zaman bir daha perde ihtiyacı olmadan uzun ömürlü bir şekilde kullanılabiliyor. Aylık 3000 metrekareye yakın üretim kapasitemiz var” sözlerine yer verdi.

Üretim kapasitemizi artırıp, ihracat oranımızı da yüzde 90 seviyesine çıkarmayı amaç ediniyoruz diyen Softaoğlu, “Yurt dışında ciddi bir talep var. ihracat yaparak ülkemize döviz girdisi sağlamak istiyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.