Türk Müteahhitler, Irak’ta Yeni Projelere Odaklandı!

Türk Müteahhitler, Irak’ta Yeni Projelere Odaklandı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk müteahhitlerin, Irak'ta idari binalar, konut, sağlık ve eğitim yapıları, ulaşım altyapı projeleri, su temini ve arıtma merkezleri gibi projelere odaklandığını dile getirdi

A+A-

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, inşaat sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, Türk müteahhitlerinin Irak'ta enerji tesislerinden konut projelerine, altyapı yatırımlarından sanayi tesislerine kadar uzanan çok geniş bir yelpazede 35 milyar doları aşan değere sahip 1130 projeyi başarıyla tamamladığını duyurdu. Bolat, bu projelerin Irak'ın yeniden yapılanma sürecinde kritik bir rol üstlendiğini vurguladı.

Söz konusu konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre başkent Ankara'da Irak Ticaret Bakanı Etir Davud Selman Al-Greyri ile bir araya gelen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, iki ülke arasındaki ticari bağları güçlendirme ve yatırım fırsatlarını artırma hedefiyle önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Bolat, Türk özel sektörünün Irak'taki potansiyeli değerlendirmeye hazır olduğunu ve Bakanlık olarak bu süreci her türlü destekle teşvik ettiklerini belirtti.

Verilen detaylara göre gerçekleştirilen görüşmelerde, Türkiye ile Irak arasındaki ticareti olumsuz etkileyen gümrük ve teknik engellerin kaldırılması konusuna öncelik verildi. Bolat, Irak'ın Tır Sözleşmesi'ne dahil olmasının memnuniyet verici olduğunu, ancak sınır geçişlerindeki bazı uygulamaların ticareti yavaşlattığını ve bu konuda çözüm arayışlarının sürdüğünü ifade etti.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Türk şirketlerinin Irak pazarındaki fırsatlardan daha fazla faydalanabilmesi için Bakanlık olarak çeşitli destek mekanizmaları sunduklarını hatırlatan Ticaret Bakanı Ömer Bolat söz konusu tüm bu desteklere ilişkin detaylı bilgilere "https://www.kolayihracat.gov.tr/" adresinden ulaşılabileceğini belirtti.

 

Bolat ayrıca açıklamasında 25-29 Mayıs tarihlerinde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) iş birliğiyle Irak'ın Erbil kentine bir ticaret heyeti göndereceklerini ve bu ziyaretin iki ülke arasındaki ticari ilişkileri yeni bir boyuta taşıyacağını belirtti.

 

Ayrıca Ticaret Bakanı Ömer Bolat açıklamasında Irak'ta düzenlenecek 9 uluslararası fuarın destek kapsamına alındığını ve 21 Mayıs'ta Bağdat'ta düzenlenecek AQAR FAIR 2025 Fuarı'na (Irak Uluslararası Gayrimenkul, Yatırım ve Yapı Malzemeleri Fuarı) Türkiye'nin milli katılım sağlayacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.