Türk Müteahhite ABD'de 3.5 trilyon Dolarlık Fırsat

Türk Müteahhite ABD'de 3.5 trilyon Dolarlık Fırsat

ABD'de altyapı yatırımları için 3.5 trilyon dolarlık bütçesi Kongre'den geçti. ATBD Council Onursal Başkanı Uğur Terzioğlu, bunun rüştünü dünyada ispat etmiş Türk müteahhitler için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

A+A-

Rusya'dan Orta Asya'ya, Ortadoğu'dan Afrika'ya dünyanın her yerinde sayısız alt ve üst yapı projesini üstlenen Türk müteahhitlik firmaları için bu kez de ABD pazarı açıldı. Akşam'da yer alan habere göre; ABD Başkanı Joe Biden'in altyapı yatırımları için 3.5 trilyon dolarlık yatırım bütçesini Kongre'den onaylandığını söyleyen Amerikan Türk İş Geliştirme Konseyi (ATBD Council) Onursal Başkanı Uğur Terzioğlu, bunun rüştünü dünyaya kanıtlamış Türk müteahhitlik firmaları için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Geçen yarım asırda telekomünikasyon ve enerji altyapısına çok ciddi yatırımlar gerçekleştiren ABD yönetimlerinin karayolu, demiryolu, havaalanları, köprüler, kamu binaları gibi alanlara gereken yatırımları en az düzeyde tuttuklarını söyleyen Terzioğlu, tüm bu altyapıların önümüzdeki dönemde yenileneceğini dile getirdi. Terzioğlu, "Gelecek 10 yılda ABD altyapısına ciddi yatırımların yapılacağını gösteriyor" dedi.

İlk sırada köprü 

Detaylar hakkında da bilgi aktaran Terzioğlu, şu açıklamalarda bulundu: "Karayolları ve köprülere 110 milyar dolar, devlet okullarının modernizasyonu, kötü durumdakilerin yeni binalarla yenilenmesine 100 milyar dolar, yolcu ve yük demiryollarına 66 milyar dolar, telekomünikasyon altyapısına 65 milyar dolar, su sistemlerine 55 milyar dolar ve toplu taşımaya 39 milyar dolar bütçe ayrıldı."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.