Tüm Enerjimizi ve Gücümüzü İzmir İçin Harcıyoruz

Tüm Enerjimizi ve Gücümüzü İzmir İçin Harcıyoruz

Smyrna Park markasıyla projeler geliştiren İdea Yapı'nın Yönetim Kurulu Üyesi Öztekin Demir, İzmir'in geleceğini parlak gördüklerini ve İzmirli bir gayrimenkul, yapı ve yatırım firması olarak tüm enerjileri ve güçlerini İzmir için kullandıklarını söyledi.

A+A-

On sekiz yaşında ilk şirketini kuran ve inşaat sektörüne atılan Sermet Demir, 1977 yılında İzmir’e geldikten sonra iş hacminin büyümesiyle birlikte 1981 yılında ise kalıcı olarak İzmir’e yerleşti. Babasının, iş hayatında inşaatla birlikte birçok alanda da yatırım yaptığını söyleyen şirketin ikinci kuşak temsilcisi Öztekin Demir, Diyarbakır'dan İzmir’e uzanan şirketin kuruluş hikayesini şu sözlerle anlattı: "Önceleri yapım işleri ve kamu ihalelerine katılan bir şirket olduğumuz için daha çok Ankara'da aktif faaliyet gösteriyorduk. İnşaat yapım işlerinin yanında; inşaatın gereksinimi olan elektrik malzemeleri, bayilikleri, satış, pazarlaması ve fabrika kurarak elektrik panoları, yapı malzemeleri üretmeye başladık.  

Kardeşleriyle iş ortaklığını sonlandıran Sermet Demir; Demir Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren İdea Yapı'yı kurarak faaliyetlerine devam etti. Şu an, Demir Şirketler Grubu ve Nil Şirketler Grubu güncel ortaklık yapısının iştiraki olarak konumlandırılan İDEA Yapı; yurtiçi ve yurtdışında çok önemli projelere imza atmaya devam ediyor.

idea-yapi-menemen.jpg

İzmir’in her yeri şantiyeye dönecek!

2019 yılından itibaren kamu ihalelerine girmeme kararı aldıklarını ifade eden Öztekin Demir, şirketin iş ve çözüm ortaklıklarıyla beraber 10 bin konutun üretiminde yer aldığını da ifadesine ekledi. 20 yıldır kamu ihaleleri dışında da konut ürettiklerini, yurt içi ve yurt dışında çalışmaları olduğunu belirten Öztekin Demir, iş hacminin %90’nın İzmir’de olduğunu, İdea Yapı’nın kültü Smyrna Park markasıyla kentte örnek olacak konutlar üretmeye devam edeceklerini söyledi.

 İzmir’in parlayan bir yıldız olduğunu sözlerine ekleyen Öztekin Demir, kentin potansiyeli hakkında şunları söyledi: “İstanbul İzmir otoyolu yapıldıktan sonra, Bursa, Balıkesir ve İstanbullular(yoğun) inanılmaz bir şekilde İzmir'e akın etmekte olup, Beyaz yakalı diye tabir ettiğimiz nitelikli bir göç başladı. Bunun neticesinde konuta, ofise, iş yerine, hastaneye, okula ihtiyaç artıyor. Bu da sektörde hareketlilik oluşturuyor. Bunun yanı sıra pandemiden sonra villa projelerine de talep arttı. İzmir'in coğrafi konumu göz önüne alındığında villa üretimi açısından avantaj sağlıyor. İzmir’deki konutların yüzde 70’i depreme dayanıksız olduğu düşünülürse ve deprem kuşağında olduğu da göz önüne alınırsa bu yapıların da bir an önce yenilenmesi gerekiyor. Bu koşullar sektörün önünü açıyor.  Piyasa koşullarının normalleşmesi, kentsel dönüşüm sisteminin güncellenmesi, kredi faizlerinin düşmesiyle İzmir'in her yerinin şantiyeye döneceğini düşünüyorum. Biz de şirket olarak tüm gücümüzü ve enerjimizi İzmir için harcayacağız."

HER PROJEMİZ’DE İDEA’NIN İZİ VAR

Yaptıkları her işte kendilerine özgü bir tasarım dili oluşturduklarını ifade eden Öztekin Demir, tüm projelerinde özgün izlerin yer aldığını belirtti. Öztekin Demir sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Doğru lokasyonda doğru proje alanları ile kendimizi gösteren prestijli işler yapmak istiyoruz.  Bizim için önemli olan projelerimizi doğru lokasyonda yükseltmek.

İş tesliminden sonra müşteri memnuniyetini sağlayacak, çok uzun yıllar bakım istemeyen, güncel mimari ve mühendislik tekniklerini kullanarak uzun ömürlü binalar yapıyoruz. Sosyal alanları olan, fonksiyonel, ailece konforlu ve keyifli zaman geçirilecek projeler geliştiriyoruz.”

Ulukent'te 98 konutluk proje

Şu an yapımı devam eden projelerinden de bahseden Öztekin Demir, şunları söyledi: "Ulukent’te SMYRNA PARK NEFES projemizde toplam 98 daireden oluşan inşaatımıza başladık. Projemiz, 4 bin metrekareye yakın alan içinde; yeşil alanı, yürüyüş ve koşu yolu, açık-kapalı yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, fitness salonu, kafeteryası, çok amaçlı salonu olan bir site konseptinde düşünüldü. Ayrı bir alanda konumlandırdığımız kapalı otoparkı ile sakinlerimizin her ihtiyacını titizlikle karşılamayı hedefledik.  4 değişik tipten oluşan projemizin inşaatı hızla devam ediyor. Aralık 2023-Ocak 2024 tarihlerinde tanıtım faaliyetlerimize başlayacak projenizin nitelikli detaylarını ilgileriyle paylacağız.   Kaliteyi ve uygulamayı maket üzerinde değil reel olarak göstermek için örnek dairelerimizi hızlıca tamamlayacak, konutlarımızı kısa süre sonrada müşterilerimize satışa sunacağız.

350 bin metrekare inşaat yapacağız...

Öztekin Demir, yakın gelecekte hayata geçirmeye hedefledikleri yatırımlarıyla ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı: “Anlaşmalarını yaptığımız, proje geliştirme aşamasında olan Urla Bademler’, Seferihisar’, Buca’, Menemen-Çiğli, Limanreis ve Narlıdere bölgelerinde bulunan projelerimize yakın gelecekte başlamayı hedeflemekteyiz. Yurtiçi ve yurt dışından ciddi talep topladığımız toplamda 350 bin metrekarelik inşaat alanına sahip projelerimiz için yerel ve ulusal çapta kendini kanıtlamış olan mimari ofislerle görüşmelere başlanılmış olup, bu projeleri en kısa sürede hayata geçirebilmek adına çalışmalarımıza başlanılmıştır.  Tüm bunların yanında babamız Sermet Demir’den öğrenmiş olduğumuz iş disiplini, bilgi ve engin tecrübesi ışığında bundan sonraki eserlerimize İDEA YAPI kalitesi ve güvenilirliği ile devam etmeyi hedefliyoruz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.