Trakya'da Arsa Fiyatları 5 Yılda Yüzde 85 Arttı

Trakya'da Arsa Fiyatları 5 Yılda Yüzde 85 Arttı

Endeksa’nın verilerine göre 2015 ile 2020 yılları arasındaki 5 yıllık dönemde Trakya’nın Büyükyoncalı, Kapaklı ve Misinli bölgelerinde arsalar yatırımcılarına ortalama yüzde 85 getiri sağladı.

A+A-

rakya’nın gözde yatırım bölgelerinden Büyükyoncalı’da ortalama arsa fiyatı 2015 Eylül ayı ile 2020 Eylül ayı arasında yüzde 77 arttı. Endeksa verilerine göre aynı dönemde Kapaklı ve Ergene Misinli’de arsa fiyatları ise yüzde 90 artış gösterdi. Üç bölgenin 5 yıllık ortalama fiyat artışı yüzde 85 oldu.

 

Ortalama Fiyat (TL)

  
 

Eylül 2020

Eylül 2015

Artış Oranı

Tekirdağ Saray Büyükyoncalı

119.196

67.326

% 77

Tekirdağ Kapaklı

218.773

115.087

% 90

Tekirdağ Ergene Misinli

87.948

46.238

% 90

“ARSADA FİYAT ARTIŞ SÜRESİ KISALDI”

Trakya’daki hızlı fiyat artışlarını değerlendiren Yeşil Vadi Arsa Ofisi Genel Müdürü Emin Ertuğrul, göç nedeniyle bölgenin değişimden geçtiğine ve bunun etkisiyle arsa yatırımının getiri süresinin çok kısaldığına dikkat çekti. Emin Ertuğrul, “Arsadan kazanç sağlamak için artık eskisi gibi 20 + yıl beklenmiyor. Göç, yerleşim yerlerinin çok hızlı gelişmesine neden oluyor; projeler çok daha hızlı hayata geçiyor. Bunların etkisiyle getiri oranları çok daha hızlı artıyor. Bu yüzden gençler aslında geçmişteki nesile göre şu an 3-0 önde” dedi.

Emin Ertuğrul’un dikkat çektiği bir başka trend, Koronavirüs salgınının beyaz yakalılar ve gençleri de arsa yatırımcıları arasına dahil etmesi. “İnsanlar COVID-19 karantinalarında evlere kapanınca kendilerine ait küçük bir toprak parçası ve bahçeli bir eve sahip olmanın hayalini kurmaya başladılar” diyen Ertuğrul, bunun etkisiyle geçmişte arsadan uzak duran beyaz yakalı çalışanlar ve gençlerin de yatırımcılar arasına katıldığını ifade etti.

20 yılı aşkın deneyimiyle arsada kurumsallaşmanın öncülüğünü yapan Yeşil Vadi Arsa Ofisi Genel Müdürü Emin Ertuğrul, ev fiyatlarının son dönemde çok arttığına da dikkat çekerek, arsaya daha düşük meblağlarla yatırım yapma imkanının yatırımcılar açısından ek cazibe oluşturduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.