Torbalı Karşıyaka'yı Geçecek!

Torbalı Karşıyaka'yı Geçecek!

Şubat ayı konut satışlarında Torbalı, Buca ve Karşıyaka'nın ardından İzmir'de 3'üncü sıraya yerleşti. Satış istatistiklerini değerlendiren Torbalı Belediye başkanı Adnan Yaşar Görmez "Torbalı Karşıyaka'yı geçecek" dedi.

A+A-

Nüfusu 150 bin üzeri ve konut satış sayısı yüksek olan ilçelerde, İzmir'de 2018 Şubat ayında en fazla konut satışı 831 ile Buca'da gerçekleşti. Buca'yı 601 konut satışı ile Karşıyaka, 487 konut satışı ile Torbalı, 440 konut satışı ile Karabağlar, 407 konut satışı ile Çiğli, 369 konut satışı ile Bornova, 330 konut satışı ile Menemen, 322 konut satışı ile Konak ve 286 konut satışı ile Bayraklı takip etti. Konut satışlarında bir önceki yılın aynı ayına göre en fazla azalış yüzde 20 ile Karşıyaka'da oldu.

Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçenin son 4 yılda iki kat büyüdüğünü bunun sadece konut odaklı olmadığını belirterek şunları söyledi “Karşıyaka ve Buca’ dan sonra Torbalı konut edinmede üçüncü sırada yer aldı. İstikrarlı, planlı bir şeklide yılda ortalama 10 bin dolayında nüfus artışına dayalı olarak büyüyoruz. Son 4 yılda yaşamın bütün alanlarında iki kat büyüdük. İlçeyi bir stratejik plan, program dahilinde kontrollü biçimde gelişiyoruz. Sağlık, eğitim, ulaşım, ticaret, sosyal yaşam alanları,tarım, sanayimiz de bu doğrultuda büyüyor. İlçede yaşam kalitesi artıkça doğal olarak tercih ediliyoruz. Bu da konut edinmek yada yatırım yapmak için Torbalı'yı yıldız ilçe yaptı. Önümüzdeki 5 yılda bu istikrarlı büyümenin daha da artacağını öngörüyoruz, ona hazırlanıyoruz. Türkiye’nin alanında en büyük marka inşaat firmaları, sanayi ve yatırımcı grupları da Torbalı’yı tercih ediyor” dedi.

Torbalı'nın konut satışında metropol ilçelerin çoğunu geride bıraktığını belirten Görmez, Karşıyaka'yı da geçeceklerini söyledi.

Metropolishaber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.