TOKİ'den Selçuk'a 1.000 Konutluk Proje! İmar Planları Onaylandı

TOKİ'den Selçuk'a 1.000 Konutluk Proje! İmar Planları Onaylandı

TOKİ İzmir'in Sekçuk ilçesinde 88 hektarlık alanda 1.000 konutluk yeni bir proje hayata geçiriyor. TOKİ projesinin yapılacağı alanın imar planı bakanlıkça onaylandı. Planda okul, cami ve hastane alanına da yer verildi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yerel seçim öncesinde başvuruları toplanan ve 2 binin üzerinde kişinin talepte bulunduğu İzmir’in Selçuk İlçesi’ndeki TOKİ konutlarına ilişkin planları onayladı. Bakanlık, ilçenin girişinde bulunan Zafer Mahallesi sınırlarında yapılacak bin kişilik konut projesinin planlarına ilişkin düzenlemenin son halini askıya çıkarttı.

Yaklaşık 84,5 ha büyüklüğündeki bölgeyi kapsayan alanda konut bölgesi, okul ve hastane alanı de yer alıyor. Selçuk Belediyesi Meyve-Sebze Hali’nin karşısında mülkiyeti hazineye ait alanda yapılacak bin konut için daha önce kura çekimleri yapılmıştı. Planın onayının ardından kısa sürede inşaat çalışmalarına başlayacak olan TOKİ’nin projesinde farklı tiplerde konutlar bulunuyor. Konutların 500'ü "2+1", 500’ü de "3+1" nitelikte olacak. Projede yer alan konutların 33'ü şehit ailesi ve gazilere, 47’si engellilere, 250’si emeklilere, 670’i de diğer vatandaşlara ayrılmıştı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.