TOKİ'den Asgari Ücretlilere 69 Bin TL'ye Ev Sahibi Olma Fırsatı

TOKİ'den Asgari Ücretlilere 69 Bin TL'ye Ev Sahibi Olma Fırsatı

Dar gelirli vatandaşları konut sahibi etmek için ucuz konut ptojeleri üreten Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 23 ilde konut satışı yapacak. TOKİ'nin satışa çıkardığı projelerde daire fiyatları 69 bin TL'den taksitler 450 TL'den başlıyor.

A+A-

TOKİ tarafından internet adresi üzerinden yapılan açıklamada bir hayli şehirde evlerin tamamlandığı ve satışların önümüzdeki günlerde başlayacağı duyuruldu. Açıklamada yurttaşların TOKİ müracaatını yapması gerekmektedir. TOKİ başvurusu yapmak isteyen vatandaşların, gerekli olan evrakları da hazırlaması gerekiyor. Bu belgelerin hazırlanmasının ardından TOKİ sizi kuraya dahil ediyor. Eksiksiz bir şekilde evrakları hazırlayıp teslim etmeniz gerektiğinin unutulamaması gerekiyor.

AYDA 452 TL TAKSİTLE

TOKİ tarafından yapılan açıklamada satışa çıkarılan evlerin en ucuzu 69 bin TL olarak açıklandı. İşte en ucuza satılan konutlar.

BAŞVURU

TOKİ ev kampanyasına başvuru yapmak isteyen vatandaşların Halkbank ya da Ziraat Bankasına gitmesi ve müracaatını yapması gerekmektedir.

İŞTE TOKİ KAMPANYALARI

toki-konut-1.jpgtoki-konut-2.jpgtoki-konut-3.jpgtoki-konut-4.jpg

Şartları Nelerdir?

  • Türkiye vatandaşı olmak,
  • Birinci derece akrabalarınızın bir konut sahibi olmaması
  • Başvuru yapacağınız şehir de en az 1 senedir yaşıyor olmanız,
  • Daha önce TOKİ aracılığı ile ev almamanız gerekiyor.
  • Her aileden sadece bir başvuru gerçekleştiğini de unutmamanız gerekir. Birden fazla başvuruyu kabul etmeyen TOKİ, şehit, gazi ve engellilere öncelik tanınıyor.

Gerekli Belgeler Nelerdir?

TOKİ başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların, gerekli olan evrakları da hazırlaması gerekiyor. Bu belgelerin hazırlanmasından sonra TOKI sizi kuraya dahil ediyor. Eksiksiz bir şekilde evrakları hazırlayıp teslim etmeniz gerekiyor. Bu belgeler;

  • Kimlik fotokopisi
  • Engelli kişiler için sağlık durumunu belirten heyet raporu, şehir aileleri için hak sahipliği belgesi
  • Emekli vatandaşlar içinde emekli kimlik belgesi gerekir.
  • Bu belgeleri hazırlayıp kayıt formu doldurarak kuraya katılmaya hak kazanmış olursunuz. TOKİ de ev almaya karar verenlerin şehir aileleri için öncelik verildiğini unutmaması gerekir. Emekli vatandaşlar için de TOKI projelerinin bir kısmı onlara ayrılır. Emekli vatandaşlar kuraya çıkmazsa tekrar kuraya katılabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.