TOKİ’de Bazı İllerde Vatandaşlar Kuraya Katılmadan Ev Sahibi Olabilecek!

TOKİ’de Bazı İllerde Vatandaşlar Kuraya Katılmadan Ev Sahibi Olabilecek!

TOKİ’nin sosyal konut kura takviminin güncel halini paylaştı. Kura çekilecek yeni iller açıklanırken bazı illerde vatandaşlar kuraya katılmadan ev sahibi olmaya hak kazandılar.

A+A-

TOKİ İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesi kapsamında il il kura çekimleri yapılıyor. Başvuru süresinde TOKİ’nin 250 bin sosyal konut projesinde ev sahibi olmak için başvuruda bulunan vatandaşlar kura sonuçlarını büyük bir merakla bekliyorlar. TOKİ’nin sosyal konut kuraları aynı anda çekilmiyor. Her gün ayrı bir ilde kura çekimi yapılıyor. Kurada ismi çıkan vatandaşlar ise TOKİ’den 240 ay vade imkanıyla ev satın alma hakkı elde ediyorlar.

TOKİ YENİ TAKVİMİ AÇIKLADI!

TOKİ’nin resmi internet sitesi aracılığı ile sosyal konutlar için yeni takvim açıklandı. Bugüne kadar kura çekimi yapılmayan bazı illerde TOKİ sosyal konut kura çekimi günleri ve saatleri belirlendi. Yeni kura takvimini açıklayan TOKİ bu takvim çerçevesinde noter huzurunda kura törenlerini yapıp sosyal medya hesapları üzerinden de bunları canlı olarak yayınlamaya devam edecek.

BAZI İLLERE PİYANGO VURDU!

TOKİ’nin sosyal konut kura takvimine göre bazı illerde kura çekimi yapılmayacak. Kura çekilmeyeceği için o illerde başvuru yapan herkes sosyal konut satın alma şansı elde edecekler. Bu illerde ve ilçelerde başvuru sayısının konut sayısından fazla olmamasından dolayı her başvuran vatandaş kuradan ismi çıkmış gibi hak sahibi olacak. Bu illerde ve açıklanan projelerde başvuru yapmış olan vatandaşlar TOKİ ile sözleşme yaparak 240 ay vadeli ödeme planı ile ev sahibi olabilecekler.

TOKİ’nin yaptığı açıklamaya göre kura çekimi yapılmayacak iller ve projeler şöyle:

-Isparta Yenişarbademli 94 Konutluk Sosyal Konut Projesi
-Isparta Aksu 2. Etap 159 Konutluk Sosyal Konut Projesi
-Bilecik İnhisar 121 Konutluk Sosyal Konut Projesi
-Eskişehir Mihalgazi 100 Konutluk Sosyal Konut Projesi
-Eskişehir Han 188 Konutluk Sosyal Konut Projesi

HANGİ İLDE, NE ZAMAN TOKİ KURASI ÇEKİLECEK?

TOKİ’nin açıkladığı takvime göre Eskişehir'de 13 Ocak’ta başlayacak olan kura çekimi 14 Ocak’ta sona erecek. Mersin kuraları ise 14 – 15 – 16 – 17 Ocak tarihlerinde çekilecek. Bilecik’te inşa edilecek olan sosyal konutların hak sahipleri 15 Ocak’ta çekilecek kuralarla belirlenecek. 16-17 Ocak tarihlerinde Sakarya, 18-19-20-21 Ocak tarihlerinde Kocaeli, 18-20-21-22 Ocak tarihlerinde Antalya, 22 Ocak’ta Yalova, 23-24 Ocak’ta da Isparta sosyal konut kuraları çekilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.