TOKİ Ukrayna'da 500 Konut İnşa Edecek

TOKİ Ukrayna'da 500 Konut İnşa Edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırım Tatarları için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından Ukrayna'nın Kiev şehrine 500 konut inşa edeceğini duyurdu.

A+A-

Ukrayna'da resmi ziyaretler için temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırım Tatarları için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından konut üreteceklerini söyledi. Ukrayna ziyareti kapsamında Kırım Tatarlarının durumlarını da görüştüklerini belirten Erdoğan daha önce vermiş oldukları sözler olduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce verilen sözleri olduklarını söyleyerek Kırım Tatarları için Kiev'de TOKİ eli ile konut üreteceklerini, konutların yanı sıra ayrıca birde cami sözü verdiklerini belirtti. Bu sözleri yerine getirmek için çalışmalarda sona gelindiğini belirten Erdoğan bu sözü en kısa sürede tutacaklarını dile getirdi. 

TÜRKİYE KİEV'DE TOKİ İLE KIRIM TATARLARI İÇİN KONUT VE CAMİ İNŞA EDECEK! 

Ukrayna ziyareti sonrasında yurda dönüşte uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kiev'de yapacağımız konutlarla beraber kendilerine bir de cami sözümüz var. Bunlarla ilgili proje çalışmaları bitmek üzere. İnşallah TOKİ ile bu adımı atacağız ve süratle bunu da gerçekleştireceğiz" diyerek verilen sözün en kısa sürede tutulacağını dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan proje ilk olarak Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in Türkiye ziyareti esnasında 2021 yılının Nisan ayında gündeme gelmişti. Yapılan görüşmelerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklamayla Ukrayna ile "Kırım Tatar Halkının Temsilcileri ve Ukrayna Vatandaşlarının Yararlanıcı Kategorileri İçin Konut Yapımı Alanında İş Birliğine Dair Çerçeve Anlaşma" imzalandığını belirterek TOKİ'nin Kiev'de 500 konut inşa edeceğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.