TOKİ Sosyal Konut Projesinde Daire Planları Nasıl Olacak?

TOKİ Sosyal Konut Projesinde Daire Planları Nasıl Olacak?

TOKİ sosyal konut projesinin daire planları belli oldu. Şimdiden 4 milyon başvuru alan projede, İstanbul Esenler'deki TOKİ konutları model olarak alınacak.

A+A-

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi hamlesinde yeni detaylar belli olmaya devam ediyor. İnşa edilecek dairelerin planları belli olurken İstanbul’da Esenler Belediyesi-TOKİ iş birliğiyle kentsel dönüşüm kapsamında yapılan evler model alınarak inşa edilecek.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat gezerek onay verdiği daireler hak sahipleri tarafından da oldukça büyük bir beğeni ile karşılandı.

Projedeki daireler, İstanbul Esenler'de inşa edilenlerle aynı olacak.

Projedeki daireler, İstanbul Esenler'de inşa edilenlerle aynı olacak.

500 bin sosyal konutun bulunacağı projede daireler, İstanbul’da Esenler Belediyesi-TOKİ iş birliğiyle kentsel dönüşüm kapsamında yapılan evler model alınarak inşa edilecek.

 

Holn

Hol

 

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat gezerek onay verdiği daireler, hak sahipleri tarafından memnuniyetle karşılanmıştı. Yeni Şafak, Esenler'deki örnek eşyalı ve boş daireleri görüntüledi.

 

Çocuk odası

Çocuk odası

KİŞİ BAŞI 17 M2 YEŞİL ALAN

Yatay mimariyle inşa edilecek konutlar beş katlı. Doğal gaz ve ısı yalıtımın olacağı binaların altında kapalı otopark bulunuyor. Yeşille iç içe projede kişi başına 17 metrekare yeşil alan düşüyor.

 

Banyon

Banyo

 

Konutlar çocuk oyun alanları, cami, okul ve hastanelere yürüme mesafesinde. Ayrıca büyük bir spor tesisi de bulunuyor.

 

Dairelerde kullanılan kapı, seramik, parke ve banyo dolapları, kalitesi ile dikkat çekiyor.

Dairelerde kullanılan kapı, seramik, parke ve banyo dolapları, kalitesi ile dikkat çekiyor.

EBEVEYN BANYOSU VAR

 

Model kentsel dönüşüm projesindeki 3+1 daireler, 110 ile 125 metrekare arasında değişiyor. Her dairede balkon, banyo, ebeveyn banyosu, alaturka ve alafranga tuvalet bulunuyor. 110 metrekare dairenin 5 metrekare balkonu, 10’ar metrekare iki yatak odası, 23 metrekare salonu ve 16 metrekare ebeveyn odası bulunuyor.

 

Mutfak

Mutfak

 

12 metrekare büyüklüğündeki mutfak ise kullanışlı dolapları ile göz dolduruyor. 3+1 daireler ise geniş aileler için ideal görüntü veriyor.

Yatak odası

Yatak odası

KÜÇÜKLER AMERİKAN MUTFAKLI

Sosyal konut projesinde 2+1 daireler 80 ile 100 metrekare arasında yükselecek. 80 metrekare olanlarda Amerikan mutfak, 100 metrekare olanlarda ise 12 metrekare mutfak olacak. 100 metrekarelik dairede 23 metrekare salon, 6 metrekare balkon, 11 metrekare çocuk odası, 12 metrekare ebeveyn odası var.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.