TOKİ Sivas Zara Kura Sonuçları Belli Oldu

TOKİ Sivas Zara Kura Sonuçları Belli Oldu

TOKİ tarafından Sivas'ın Zara ilçesinde hayata geçirilen 642 konutun kura sonuçları çekilişle belli oldu.

A+A-

Belediye düğün salonunda gerçekleştirilen törende açıklamalar yapan AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk, "Bu yapılacak toplu konutlarda asıl veya yedek olarak çıkmayan müracaatçılarımız için haziran ayından sonra yeni bir çalışma yapılacak. Herkes hak sahibi olmuş olacak." dedi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre  TOKİ  Finansman Dairesi Uzmanı Bülent Şerefoğlu ise, "Sivas'ta 46 şantiyede 9 bin 400 konut yapıyoruz. 2+1 sosyal konutlara müracaat eden 336 kişiden 236'sı, 3+1 konutlara müracaat eden 981 kişiden 406'sı çekilecek kuralar ile hak sahibi olacak." dedi. 

Belediye Başkanı Sayıt Ahmet Pala da, "Zara'ya 1317 konut yapılması planlanıyordu. Fakat tek seferde bu sayının yapılması risk oluşturacağından 642 konut için ihale gerçekleştirildi. Yer arayışımız devam ediyor. Haziran ayından sonra kalan 700 müracaatçı için çalışmalarımıza başlayacağız." diye açıklama yaptı. 

Konuşmaların ardından Zara Noterliği tarafından kura çekimine geçildi. Gerçekleştirilen kura çekimi ile 642 konut için asıl hak sahipleri belirlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum