TOKİ Orta ve Uzun Vadeli Eylem Planı Hazırlayacak

TOKİ Orta ve Uzun Vadeli Eylem Planı Hazırlayacak

TOKİ başkanı Ömer Bulut orta ve uzun vadeli eylem planı ile Türkiye'deki konut ihtiyacını belirleyeceklerini söyledi. Buut tüm dar gelirlileri ev sahibi yapacaklarını belirtti.

A+A-

TOKİ Başkanı Ömer Bulut dar gelirli aileleri ev sahibi yapacaklarını söyledi. 

Orta ve uzun vadeli eylem planı hazırlayacaklarını söyleyen Bulut "Ülke genelinde konut ihtiyacının en fazla olduğu alanları belirleyip toplu konut yatırımları için orta ve uzun vadeli eylem planlan hazırlayarak, alt ve orta gelir grubundaki vatandaşlarımızın ev hayallerini gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Son 16 yılda 843 bin 798 konut üretim rakamına ulaşarak binlerce vatandaşımızı 15-20 yıl vadelerle kira öder gibi ev sahibi yaptık. Piyasa koşullarında konut edinme imkânı bulamayan vatandaşlarımızın barınma ihtiyacını merkeze alarak yaptığımız projeler, sosyal donatıları, çevre düzenlemeleri, yerel kültürü yansıtan estetiği ve çağdaş yaşamla uyumuyla ön plana çıkıyor.

Planlı konut üretimindeki yüksek tecrübemizle hedefimiz, tüm dar gelirli vatandaşlarımızı konut sahibi yapmak. Cumhurbaşkanımızın müjdelediği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın koordinasyonunda başlatılan 50 Bin Sosyal Konut Projesi, bu kapsamda hayata geçiriliyor.

Yatay ve yerel mimari özellikleri, geleneksel mahalle kültürümüzü günümüze taşıyan uygulamalarıyla dikkat çeken konutlarımızın hak sahiplerini kuralarla belirlemeye devam ediyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.