TOKİ Muş'a 500 Konut Yapacak

TOKİ Muş'a 500 Konut Yapacak

TOKİ'nin 2023 yılına kadar en az 250 bin konut inşa edeceğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Muş'un merkezinde bulunan Kepenek'e 500 konut yapılacağını söyledi. Muş Kepenek için talepler yakın zamanda toplanmaya başlanacak.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Muş programı kapsamında Vali İlker Gündüzöz'ü ziyaret etti, kaymakam ve belediye başkanlarıyla toplantı yaptı. 

Bakan Kurum, Muş'un Malazgirt Zaferi'nin kazanıldığı ve tarihin yazıldığı önemli şehirlerden biri olduğunu söyledi. Kurum, "Öncelikli olarak 2023 yılına kadar tüm Türkiye'de en az 250 bin sosyal konut yapma hedefimiz var. Bu kapsamda Muş'umuza da 500 sosyal konutu il merkezine bağlı Kepenek'te projelendiriyoruz. En yakın zamanda talebini toplayacağız. 240 aya varan vadeyle vatandaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olabilecekler. Bu talebi de en kısa sürede toplayıp 2019 yılı içinde sosyal konut uygulamasına da başlayacağız." ifadelerini kullandı. 

Kurum, Malazgirt ilçesindeki Selçuklu ve Adalar mahallelerinde de mülkiyeti Toplu Konut İdaresine (TOKİ) ait alanlarda sosyal konut uygulamasını başlatacaklarını söyledi. 

"Millet bahçesi kazandıracağız"

Bakan Kurum, proje çerçevesinde Pertek Deresi'nin etrafı ve depolama sahasının rehabilitasyonu yapılarak süreç içinde buradan enerji elde edilmesi veya buranın bir bölge parkı haline getirilmesine ilişkin her türlü projeye ve belediyeye Bakanlık olarak destek vereceklerini söyledi. Bakan Kurum, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımız da geldiğinde açıkladığı eski stadımızın bulunduğu alana 53 bin metrekarelik bir millet bahçesi kazandırıyoruz. Bu millet bahçesinin içinde yeni bir spor salonu inşa edeceğiz. Gençlerimizin oynayabilmesi için bir gençlik merkezi olacak. Bu merkezimizde kıraathanelerimizde gençlerimiz 7 gün 24 saat vakit geçirerek spor yapabilecek. Her türlü aktiviteyi bu millet bahçesinin içinde yapacaklar. Bunun dışında da açık spor sahalarının, yeşil alanlarının, yürüme ve bisiklet yollarının olduğu çok önemli bir millet bahçesini Muş'umuza kazandıracağız. Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız bu yıl içinde inşaatına başlamak suretiyle kısa zamanda Muşlu vatandaşlarımıza teslimlerini yapacağız. "

Bakan Kurum, Muş'a ikinci bir millet bahçesi kazandıracaklarını müjdeledi. Kurum, sözlerine şöyle devam etti;

"Buna ilişkin Murat Nehri yanında 128 bin metrekarelik alanda o tarihi köprümüzün gün yüzüne çıkarıldığı, nehrin içindeki adaların karşısında yürüme ve bisiklet yolları, dinlenme alanları yer alacak. Tarihin ve doğanın iç içe olduğu bir millet bahçesini sadece Muş'a değil, aslında bölgeye kazandıracağız. 128 bin metrekarelik alanda İl Özel İdaremiz, İlbank Genel Müdürlüğümüz ve belediyemiz ortak bir çalışma yürütecek. 20 milyon bedelli bu projeyi de kısa zamanda Muş'umuza kazandıracağız. Bu anlamda Muş'un ikinci bir millet bahçesi olacak. Yeşil alan miktarı olarak da hedeflediğimiz kişi başına 15 metrekareye adım adım Muş'umuz da yakalamış olacağız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.