TOKİ Konya Ladik, İmar Düzenlemesi Bekliyor!

TOKİ Konya Ladik, İmar Düzenlemesi Bekliyor!

TOKİ Ladik Mahallesi 2'nci etap konutlarının yapımı için süreç işlemeye devam ediyor. İmar komisyonu Ladik Mahallesi'nde inşaat yoğunluğunun daha düşük olması gerektiği gerekçesiyle arsayı yeterli bulmadı.

A+A-

Ladik Mahallesi 2'nci etap  TOKİ  konutlarının yapımı için süreç işlemeye devam ediyor. Daha önce 200 konutluk bir proje hazırlanmış ve buna göre arsa tahsisi yapılmıştı. Talep toplama sürecinde 806 vatandaşın kesin kayıt yaptırması, arsanın büyütülerek projenin yeniden revize edilmesini zorunlu hale getirdi. Sarayönü Belediyesi tarafından ilave arsa tahsisinin yapılmasının ardından proje TOKİ tarafından yeniden revize edilerek Konya Büyükşehir Belediyesine gönderildi. İmar komisyonu beldeden mahalleye dönüşen Ladik mahallesinde inşaat yoğunluğunun daha düşük olması gerektiği gerekçesiyle arsayı yeterli bulmadı. Yeşil alana, ilçe merkezine göre daha çok yer verilmesi gerektiğini öne süren Konya Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu, inşaat yoğunluğunu arttırarak uygun duruma getirdikten sonra meclise gönderecek. 

"Herkesi konut sahibi yapacağız" 

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, pürüzlerin büyük oranda çözüldüğünü söyledi. Ladik 2'nci etap TOKİ konutları için 145 bin metrekare arsa tahsis ettiklerini anlatan Solak, "Ladik mahallemize tahsis ettiğimiz arsa ilçe merkezine yapılacak TOKİ konutlarının arsasından çok daha büyük. Şu anda olumsuz giden bir şey yok. İsteyen herkesin ev sahibi olabilmesi için çalışıyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.