TOKİ, Kanal İstanbul'un Konut İhalesini İptal Etti

TOKİ, Kanal İstanbul'un Konut İhalesini İptal Etti

Yenişehir için Arnavutköy’de inşa edilmesi tasarlanan 844 konutluk TOKİ projesinin ihalesinin iptal edildiği duyuruldu. Peki TOKİ iptale ilişkin nasıl bir açıklama yaptı?

A+A-

Tüm Türkiye’nin merak ettiği Kanal İstanbul projesi kadar bu yapının çevresinde oluşacak olan yeni yerleşim yerleri de heyecanla bekleniyor. Bu maksatla Arnavutköy’de Baklalı köyünde 4 etap halinde TOKİ tarafından konut projesi yapılması planlanmıştı.

TOKİ İHALEYİ İPTAL ETTİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olan TOKİ belirlenen alandaki 844 konutluk 1. etap konut projesi için 21 Eylül’de ihale gerçekleştirdi. Bu konut projesini yapmak isteyen firmalar TOKİ’ye tekliflerini sundular. Ancak yapılan bu ihalenin iptal edildiği açıklandı. İptal gerekçesinin ise bu proje için gelen tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin çok üzerinde olması şeklinde duyuruldu. TOKİ proje için belirlediği maliyetin çok üzerinde teklifler alınca yüksek maliyetten dolayı ihaleyi iptal etti.

TOKİ’nin ihalesini iptal ettiği proje için 7 Eylül’de İstanbul Valiliği tarafından ÇED gerekli değildir şeklinde karar alınmıştı. Proje Baklalı Köyü’nde 115 bin metrekarelik bir inşaat alanında yapılacaktı. Bu alan “Yenişehir (Avrupa Yakası) Rezerv Yapı Alanı (Kanal İstanbul Projesi) 1. Etap” adıyla imar planlarında “Özel Proje Alanı ve Kentsel Gelişme Alanı” özelliğine sahip olarak gösteriliyor.

40 BLOKTA 844 KONUT İNŞA EDİLECEKTİ

TOKİ tarafından planlanan proje kapsamında 40 adet blokta toplam 844 konut, 10 dükkan, 1 cami ve çevre düzenlemesi yapılacaktı. Blokların yükseklik sınırının ise 21,50 metre olması belirlenmişti.

TOKİ’nin yaptığı hesaplamalara göre projenin bedeli 491 milyon 666 bin 296 TL olarak açıklanmıştı. İnşaat çalışmalarının ise 2 yıl içerisinde bitirilip teslim edilmesi şartı bulunuyordu. Bu projenin yapılacağı alanın 259 metre doğusundan Kanal İstanbul geçiyor. İnşaatların yapılacağı alan ise Sazlıdere Barajı’nın uzun mesafe koruma alanında kalıyor.

DİĞER İHALELER SONUÇLANMADI!

Kanal İstanbul projesi ile beraber kurulacak olan Yenişehir’in inşası için planlanan konut projeleri etap etap ihaleleri çıkarıldı. 1. etap ihalesi TOKİ tarafından yüksek maliyet nedeniyle iptal edildi. 716 konutluk 2. etap ihalesi 13 Eylül’de, 621 konutluk 3. etap ihalesi 28 Eylül’de yapıldı. Bu ihalelerin sonuçları henüz açıklanmadı. 826 konutluk 4. etap ihalesi ise 12 Ekim 2022’de yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.