TOKİ İndirim Kampanyasından 10 Bin Kişi Faydalandı

TOKİ İndirim Kampanyasından 10 Bin Kişi Faydalandı

TOKİ tarafından 21 nisanda başlatılan peşin ödemede indirim kampanyası 28 mayısta sona erecek. TOKİ yüzde 20 indirim kampanyasından bugüne kadar 10 bin kişi faydalandı.

A+A-

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından başlatılan indirim kampanyasında başvuru süreci devam ediyor. Yüzde 20 indirim kampanyasına şu zaman kadar 9 bin 604 kişi katılırken 8 bin 756 hak sahibi tüm borcunu kapatarak tapularına kavuştu. Kampanyadan tüm borcunu ödemeyecek durumda olan vatandaşlar da yararlanabiliyor. 

Kampanyadan faydalanmak isteyen hak sahipleri, borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatından yararlanabilir. Bu şekilde kampanya kapsamında 848 konut ve iş yeri alıcısı peşin ödemede yüzde 20 indirim imkanından yararlandı. Ek olarak bugüne kadar kampanyadan faydalanan vatandaşların yüzde 95'nin banka kredi kullanmadan borçlarını kapattığı belirtildi. 

Başvurular 28 Mayıs'ta sona eriyor

İndirim kampanyasından yararlanmak isteyen vatandaşlar 28 Mayıs'a kadar kampanyadan faydalanabilecek. Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşların  konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun olmaması isteniyor. İndirim fırsatında 2019 yılı sonuna kadar TOKİ'den konut almış veya ödemeleri 2019 sonunda başlamış hak sahipleri faydalanabiliyor. Diğer yandan taksit sayısı 12 ve daha az olan vatandaşlar kampanyadan yararlanamıyor. İndirim fırsatından yararlanmak isteyen alıcılar Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi alabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.