TOKİ 'İlk Evim Arsa' Projesinde Önemli Gelişme!

TOKİ 'İlk Evim Arsa' Projesinde Önemli Gelişme!

TOKİ 2022 yılında duyurduğu ilk evim arsa projesinin kuraları çekilmiş ancak süreç durdurulmuştu. Konuyla ilgili ilk gelişme Kütahya'dan geldi. Milli Emlak 2 milyon metrekarelik araziyi 1000 müstakil ve 160 müşterek arsa haline getirerek TOKİ'ye devretti.

A+A-

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen "İlk Evim Arsa" projesinin konut imarlı arsa başvurularından sonra yapılan kura çekimleriyle hak sahipleri belli olmuştu.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre 2022 yılında düğmeye basılan proje büyük bir talep görürken, uygun fiyatlarla konut ve arsa sahibi olma imkanı yakalamış olan vatandaşlar, projeyle ilgili gelişmeleri de merak ediyor ve araştırıyor. Arsaların kura çekimlerinin yapılmasının ardından Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle süreç yavaş da olsa ilerliyor. Yeni Şafak'tan Mehmet Ali Parto imzalı habere göre hak sahiplerinin, “Arsa çıktı ama ne zaman sözleşme süreci başlayacak?” soruları da yanıt bulmaya başladı.  

2 MİLYON METREKARELİK ALAN TOKİ'YE DEVREDİLDİ

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 2022'de başlatılmış olan “İlk Evim Arsa” projesinde müşterek arsalar için imza süreçleri resmen başladı. Söz konusu proje süreci ile ilgili vatandaşların yakın takibi de sonuç getirdi. Kurada arsa çıkan vatandaşların süreci merakla beklediği kampanyada konut imarlı arsalar için teslim tarihleri de netlik kazandı. Verilen bilgilere göre bu noktada ilk adım Kütahya’dan geldi. Kütahya'da proje arsasının Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devrinden sonra parselleme işlemleri yapıldı. 1.000 adet müstakil arsa ve 160 müşterek arsa hissesi için Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından, 2 milyon 61 bin 40 metrekare arsanın Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devri yapıldı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Müstakil arsalar için de çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Parmakören Mahallesi'nde 1 milyon 941 bin 645 metrekare alandaki toplamda bin adet müstakil arsa için taslak plan çalışıldı. Kurum görüşlerinin tamamlanmasının hemen ardından onay aşamasına geçilecek. Merakla beklenen bu sürecin 2-3 ayda tamamlanarak, sözleşme noktasına gelinmesi bekleniyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kütahya’nın dışında diğer şehirlerde de benzer bir süreç yürütüyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.