TOKİ Hatay Altınözü Kura Sonuçları Açıklandı

TOKİ Hatay Altınözü Kura Sonuçları Açıklandı

Hatay'ın Altınözü ilçesinde hayata geçirilen TOKİ projesindeki 384 konuttan 322'si hak sahiplerini buldu. Kura çekilişinde ismi çıkanlar büyük mutluluk yaşadı.

A+A-

Hatay Altınözü'de Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından inşa edilen 384 konuttan 322´si hak sahiplerini buldu. Ddüzenlenen kura çekiminde ismi çıkanlar ev sahibi olmanın sevincini yaşadı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Koordinasyonunda, TOKİ Başkanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen Türkiye geneli 500 bin konut projesi kapsamında Altınözü Toplu Konut Projesi´nin konut alma hakkı ve konut belirleme kura çekilişi noter huzurunda düzenlendi.

Altınözü Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen kura çekim töreni düzenlendi. Karsu Mahallesi´nde yapımı süren 384 konut için, 322´sinin sahiplerini bulacağı kura çekimi öncesinde açıklamalarda bulunan Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, TOKİ´nin Altınözü´nde yaşanan konut sıkıntısının büyük bir bölümünün giderileceğini ifade etti. Kaymakam Uygur, konutların bulunduğu bölgenin yeni bir mahalle olacağını ve mahallenin adının da Zeytindalı Mahallesi olarak seçildiğini açıkladı.

Konuşmalar sonrasında düzenlenen kura çekiminde ilk kura TOKİ Başkanlığı Proje Sorumlusu Murat Sırt ile Kaymakam Uygur ile çekildi. Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminde 2+1 konut için başvuruda bulunan 214 kişiden 177´si ev sahibi olurken, 3+1 için başvuran 145 kişinin tamamı ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı. Kura çekimi sonrası 2 + 1 daire sahibi olan Necmettin Şefika Aslan çifti gözyaşlarını tutamayıp çok mutlu olduklarını söyledi.

EV SAHİBİ OLDU, ŞEKER DAĞITTI

61 yaşında ev sahibi olduğunu söyleyen bir vatandaş ise emeği geçen herkese teşekkürlerini iletip çok mutlu olduğunu, devamını istediklerini ve kendileri gibi bir süre evsiz olduğunu sözlerine ekledi. Hak sahibi ev sahibi olmanın sevinciyle kura törenine katılanlara şeker dağıttı. Yıllar önce akciğer kanserinden eşini kaybedip Ayşe Keçeli ise daha önce beş kez kura çekimine katıldığını ancak kendisine çıkmadığını belirtip yıllar sonra ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını açıkladı. Askerde bulunan oğlunun adına kura çekimine katıldığını ifade eden Ahmet Dönmez ise emeği geçen herkese teşekkür edip artık oğlunu evlendirebileceğini söyledi. Dört yıl önce eşini kanserden kaybeden 28 yaşındaki iki çocuk annesi bir hak sahibi de kiradan kurtulacağı için büyük mutluluk yaşadığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.