TOKİ Ankara Hamamarkası Projesi

TOKİ Ankara Hamamarkası Projesi

TOKİ başkanı Ergün Turan Ankara Altındağ'da restore edilen hamamarkası konut projesinde incelemelerde bulundu. Turan, 60 konakta aslına uygun restorasyon çalışmasının devam ettiğini belirtti.

A+A-

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek Ankara'ya kazandırılan Hamamarkası bölgesine ziyaretlerde bulundu.

Çok sayıda derneğe, vakfa, temsilciliğe, sivil toplum kuruluşuna, kültür ve sanat merkezine ev sahipliği yapan bölgeye gelen Mehmet Ergün Turan'a, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de eşlik etti. Başkan Tiryaki Turan'a, Hamamarkası bölgesinde sadece konut alanı olarak ayrılan bölgeyi tanıttı ve burada gerçekleştirilecek proje hakkında bazı bilgiler verdi.

Hamamarkası konut projesini tanıttı

Veysel Tiryaki konuyla ilgili olarak, "Yatay mimariye uygun, eski dokuya sahip bir mahalle olacak. Şu anda 60 tane konak, tamamen 100 yıl öncesinin tekniğiyle yapılıyor. Hiçbir yerinde beton yok. Birkaç ay sonra 15 tanesinde oturulur. 60 tanesinde de inşaat sürüyor. Herkes büro yapmak istiyor, biz bunu istemiyoruz. Burada oturacak birilerini arıyoruz." diye konuştu.

"Yatırımcıların gelip bölgeyi görmesini istiyoruz. Yüksek binalardaki evlere yüksek paralar vereceklerine oraların 2-3 kat büyüklüğünde, bahçesi ve otoparkı olan evleri tercih etmelerini öneriyoruz." diyen Başkan Veysel Tiryaki,  TOKİ  Başkanı Turan'a bölgenin geçirdiği değişim sürecinden de bahsetti.

Bundan 6-7 sene öncesine kadar insanların içinden geçmekten korktukları Hamamönü ve Hamamarkası bölgesine bugün büyük bir ilginin olduğunu belirten Başkan Tiryaki, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ı misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu da söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.