TOGG’un Fabrikası 29 Ekim’de Açılıyor

TOGG’un Fabrikası 29 Ekim’de Açılıyor

Yozgat Ticaret Borsası yeni hizmet binasının açılış törenine katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, burada yaptığı konuşmasında Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) fabrikasının açılış tarihini açıkladı.

A+A-

Tamamen Türk markası olarak Dünya piyasalarına arz edilecek olan yerli ve milli otomobilimiz TOGG’un fabrikası açılarak seri üretime geçiliyor

Bir dizi etkinlik için Yozgat’ta bulunan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre TOGG’un fabrikası 29 Ekim 2022 Tarihinde üretime başlayacak ve ilk otomobiller 2023 Mart ayında hem Türkiye’de hem de Dünya yollarında yer alacak.

TÜRK İNSANININ HAYALİ GERÇEK OLUYOR

Yozgat’ta katılımcılara yerli otomobil TOGG hakkında bilgi veren Hisarcıklıoğlu, “Türk insanının büyük bir hayali vardı. 110 yıllık, 120 yıllık işte kendi otomobilini yapmak. 60 sene önce yarı yolda kaldık. O sebepten bu sebepten ama Allah nasip ederse inşallah bu sene 29 Ekim’de Türkiye’nin, bütün özlük hakları bizim olan  TOGG’un fabrikasının açılışını gerçekleştireceğiz. Yüzde 100 elektrikli bütün hakları Türkiye’nin olan otomobilini dünya piyasasına da sunmuş olacağız inşallah. Martta da hep beraber binmeye başlayacağız. Yozgat’ın yollarında da TOGG’u göreceksiniz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.