Teminat Göstermeyen Müteahhit Kentsel Dönüşüm Yapamayacak

Teminat Göstermeyen Müteahhit Kentsel Dönüşüm Yapamayacak

Çevre ve Şehirclik bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan yol haritasına göre kentsel dönüşüm projesine başlayacak olan müteahhitlerin teminat göstermesi veya tamamlama sigortası yaptırması gerekecek..

A+A-

Kentsel dönüşümün yeni yol haritası belirlendi. Kentsel dönüşümde en çok dikkat edilecek husus ise vatandaşın mağduriyeti konusu oldu. Hükümet mağduriyetleri ortadan kaldırmak adına düğmeye bastı. 

Geçtiğimiz günlerde kentsel dönüşümde yeni yol haritasını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum her yıl 300 bin konutu dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi. 300 bin konuttan 30 bininin dönüşümünü bakanlık ve TOKİ gerçekleştirecek. Kalan konutları ise özel sektör yapacak. 

Kentsel dönüşümde vatandaşı güvence altına almak için yatırımcılardan bazı şartları yerine getirmesi istenecek. Şartları yerine getiremeyen yatırımcı kentsel dönüşüme başlayamayacak. Böylece mağduriyetler sona erecek. 

Mağduriyetlerin yaşanmaması için kentsel dönüşüm kapsamında iş yapacak firmalardan ruhsat verilmeden önce bina tamamlama sigortası yaptırması ya da yapım bedelinin yüzde 10'u kadar teminat alınacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.