Tarım Arazilerini Devlet Kiralayıp Ekecek

Tarım Arazilerini Devlet Kiralayıp Ekecek

Devlet ekilmeyen tapulu arazileri kamu adına ekip kira bedelini de sahiplerinin hesabına yatırmayı planlıyor.

A+A-

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Meclis resepsiyonunda Rusya ile yeniden başlayan gıda ihracatı müzakereleri hakkında son durumu açıkladı.

"KİRA BEDELİNİ BANKADA HESABINIZA YATIRACAĞIZ"

Akşam'da yer alan habere göre tarım alanlarıyla ilgili yasal düzenleme yapacaklarını ifade eden Çelik, “Diyelim ki tapulu bir yeriniz var belirli bir ölçeğin üzerinde. Ama ekmiyorsunuz. İhtilaf, miras tartışmalarından dolayı. Veya başka nedenlerden dolayı araziyi atıl hale getirmişsiniz. Bu öncelikli 79 milyonun malıdır, kamu menfaati için bu arazinin tapusu sizde. Eğer buradan üretim elde edilmeyecekse o zaman 79 milyonun hukukuyla oynanmış oluyor. Biz kamu adına burasını ekmiyorsanız, sizin adınıza ekerek, kira bedelini bankada hesabınıza yatıracağız" diye konuştu.

"MÜLKİYETE DOKUNMUYORUZ"

Bu arazilerin ekilecek olan vatandaşlara verileceğini kaydeden Çelik, “Araziyi ekmiyorum diye bir şey olmayacak. Mülkiyet hakkına dokunmuyoruz ama asli görevi üretimdir. Önümüzdeki günlerde belki Sayın Başbakanımızın açıklaması olacak. Hangi ürünlerin nerede ekileceğini belirledik. Biz bunlara destek vereceğiz. Onun dışındaki ürünlere destek yok. Belki alımda yapmayacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.