Tapuda İsim Benzerliğinden Dolayı Müteahhit 555 Bin Lirasından Oldu

Tapuda İsim Benzerliğinden Dolayı Müteahhit 555 Bin Lirasından Oldu

Tokat'ta 555 bin TL'ye arsa satın alan müteahhit tapuda yapılan yanlışlık yüüznden parasından oldu. Tapunun gerçek sahibi yerine aynı ismi taşıyan başka bir kişi satışı gerçekleştirildiği için müteahhit arsada işlem yapamıyor.

A+A-

Müteahhitlik yapan Abdullah Coşar Tokat'ta yer alan bir araziyi satın almak için arazi sahibi ile anlaştı. 2 dönümlük arsayı satın almak için aradaki emlakçı ile anlaşan Coşar Tokat Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne giderek tapuyu üzerine aldı ve 555 bin liralık ödemeyi yaptı. 

Arazi üzerine konut projesi yapmak isteyen Coşar satın aldığı araziye komşu diğer arazileri de satın almak istedi ve arazi sahipleri ile görüşmeye başladı. Yapılan görüşmelerde komşu parseldeki arsa sahiplerinin kesinlikle satın aldığı araziyi satmayacağını ısrarla söylemeleri üzerine Coşar konuyu araştırmaya başladı. 

TAPUDA İSİM BENZERLİĞİ NEDENİYLE 555 BİN LİRASINDAN OLDU! 

Müteahhit Coşar durumu fark edince hemen Tapu Müdürlüğüne giderek başvuruda bulundu. Tapuda yapılan araştırmada arsanın hatalı bir şekilde arazinin gerçek sahibi H.G. yerine Şanlıurfa'da yaşayan ve aynı isme sahip olan H.G. üzerine kayıt edildiği tespit edildi. Konu mahkemeye taşınırken 2 senedir devam eden dava nedeniyle Coşar büyük mağduriyet yaşadı. 

Coşar yapmış olduğu açıklamasında "Tapudan edindiğimiz bilgiye göre bu arsa üzerinde yaklaşık 15 yıl önce kadastro düzenlemesi yapılmış. Kadastro sürecinde isim benzerliğinden başka bir kişiye burası onaylanmış. Tapu bu yanlışlığını kabul ediyor. Ama bize yanlışlık yaptık tapumuzu geri devredin diyorlar. 'Pardon tapumu devret' bizim paramız nerde?  Burada benim yapmış olduğum bir gerçek tapu dairesine güvenmek oldu. Devletin kurumuna güvenmeyip de biz kime güveneceğiz? Tapumuz olmasına rağmen burada bir işlem yaptıramıyorum. Araziyi bize satan kişi ile irtibat kuramadık, görüşmemiz olmadı. Ben mağdurken suçlu duruma düştüm. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyorum, ben yandım başkası yanmasın" diyerek mağduriyetinin giderilmesini istedi. 

Konu hakkında mahkeme süreci devam ederken mahkemenin vereceği karar bekleniyor. 

Emlak 365 | Emlak Haberleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum