Tapu Müdürlüğünden Tapusu Olanlara Uyarı: Bunu Hemen Yapmalısınız!

Tapu Müdürlüğünden Tapusu Olanlara Uyarı: Bunu Hemen Yapmalısınız!

Tapu ve Kadastro genel müdürlüğü e-devlet üzerinden tapu işlemleri konusunda vatandaşı uyardı. Tapu Kadastro genel müdürü Zeki Adlı E-devlet üzerinden SMS kaydı yapmayanların dolandırılabileceğini, gayrimenkulünün habersiz satılabileceğini söyledi.

A+A-

E Devlet kullanıcılarına çok kritik bir uyarı geldi. Tapuda artan işyükü ile beraber dolandırıcılık girişimleri de artış gösterdi. 

Konu hakkında uyarıda bulunan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı tapusunu korumak isteyen kişilerin e-devlet üzerinden Tapu SMS kaydı yaptırması gerektiğini söyledi. 

E DEVLET ÜZERİNDEN HEMEN SMS TAPU KAYDI YAPMANIZ GEREKİYOR!

Tapu dairelerinde son dönemde çok sayıda dolandırıcılık girişiminin ortaya çıkarılması üzerine konu hakkında tapusu olan kişilere uyarıda bulunan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı "Vatandaşlarımız taşınmazları üzerinde başlatılan işlemlerden haberdar olmak için e-Devlette 'Tapu Telefon Bilgileri Beyan' kısmından cep telefonu numarasını kaydetmeli. Bu uygulama ile kişinin adına kayıtlı taşınmazlar ile ilgili herhangi bir işlem başlatıldığında kişiye kısa mesaj (SMS) yolu ile bilgi veriliyor. Cep telefonlarına 'Adınızda kayıtlı taşınmaz üzerinde Tapu Müdürlüğünde ... sıra no ile işlem yapılmaktadır' şeklinde otomatik SMS gönderiliyor. İşlem kişinin bilgisi ve isteği dışında ise kişi hemen ilgili tapu müdürlüğü ile irtibata geçerek duruma müdahale edebiliyor. Bu uygulama tapuda işlem güvenliğini önemli ölçüde artırdı" diyerek hemen herkesin e devlet üzerinden ücretsiz olarak sunulan tapu SMS kaydı oluşturmasını tavsiye etti. 

Söz konusu hizmet e devlet üzerinden sunulurken kimlik belgesi ve şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama bölümüne Tapu SMS Kaydı yazılması yeterli oluyor. Gelen yeni ekranda "Tapu Telefon Bilgileri Beyan" yazarak çıkan ekranda adınıza kayıtlı aktif olarak kullandığınız numaranızı girmeniz yeterli oluyor. 

Bu işlem sayesinde tapunuz üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü üzerinden bir işlem başvurusu yapılması halinde anında bilgilendirme mesajı gönderilerek dolandırıcılığa karşı korunmanız güvence altına alınıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.