Tapu İşlemleri Notere Geçiyor!

Tapu İşlemleri Notere Geçiyor!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, uzun süredir gündemde olan gayrimenkul satışlarının noter aracılığıyla yapılması çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Düzenleme hayata geçtiğinde hem tapu daireleri hem de noterden gayrimenkul alım satımı yapılacak.

A+A-

Uzun süredir gündemde olan ve 2021 yılında başlaması beklenen noterlerde tapu satışı konusu hakkında da bilgilendirmede bulunan Bakan Abdulhamit Gül söz konusu düzenlemenin gündemlerinde olduğunu dile getirdi. 

İlk gündeme geldiği dönemde tapu çalışanları ile noterleri yapılan açıklamalar ve çıkışlar nedeni ile karşı karşıya getiren uygulamada noterler tapu satışına hazır olduklarını dile getirirken çalışmalar da hız kazandı.

Adalet Bakanı Gül konu hakkında yapmış olduğu açıklamasında yurt dışında yapılan işlemlerin Türkiye'deki sistemde anında görüntülenmesi, Türkiye içinde farklı noterlikler arasında ağ kurulması ile vatandaşlara yönelik önemli hizmetler ve kolaylıklar sunulduğunu belirterek "Şimdi noterliklerle ilgili işlemleri daha da artırıcı kalemleri çalışıyoruz. Noterlerin yapabileceği işler açısından, bazı delil tespiti ve çekişmesiz yargısal işlemlerin verilmesi de dahil gündemimizde olanlar arasında. Gayrimenkul satışlarının noterlerde yapılması önem verdiğimiz bir konu" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.