Tapu Dairelerinde HES Kodu Zorunluluğu Başladı

Tapu Dairelerinde HES Kodu Zorunluluğu Başladı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm tapu dairelerinde HES kodu zorunluluğunu uygulanmaya koydu. HES kodu almayanlar tapu işlemlerini yapamayacak.

A+A-

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü resmi sitesinden yayımladığı bir duyuru ile tüm işlemler için HES kodu zorunluluğu getirildiğini duyurdu. 

Müdürlük tarafından yapılan açıklama bir görsel ile paylaşılırken vatandaşların bundan sonraki dönemde web tapu üzerinden randevu taleplerinde HES kodu girilmesi gerektiğini duyurdu. İşte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde yapılan açıklama;

TAPU İŞLEMLERİNDE HES KODU ZORUNLULUĞU

Koronavirüs önlemleri kapsamında çok sayıda kamu kurumu için özel önlemler alınmıştı. Bu kapsamda bu önlemlerin alındığı kurumlar arasına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'de dahil oldu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde alım satım, tapu devri, intikal ve bu tür tüm işlemler için randevu almak isteyen vatandaşlar öncelikle HES kodu alacaklar. HES kodu alan vatandaşlar daha sonra Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden randevu talebinde bulunacaklar. 

Vatandaşlar Sağlık Bakanlığı'nın mobil uygulaması, internet sitesi, SMS veya e-Devlet üzerinden HES kodu alabilirler. HES kodu alan vatandaşlar daha sonra Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü işlemleri için bu kodla randevularını web tapudan alabilirler. 

Emlak 365 | Emlak Haberleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.