Tam Kapanmada Apartman ve Site Bahçesinde Oturmak Yasak Mı?

Tam Kapanmada Apartman ve Site Bahçesinde Oturmak Yasak Mı?

17 günlük tam kapanma süresince sokağa çıkma yasağı getirildi. Peki apartman ve sitelerin bahçeleri ile sosyal alanları bu yasağa giriyor mu? Sitede oturanlar bahçede oturabilecekler mi?

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 17 günlük tam kapanma kararı sonrasında İçişleri Bakanlığı yasak döneminde muafiyet hakkı olan kişiler ve yasak kapsamı dışında olan yerler hakkında tam kapanma genelgesi yayımlayarak merak edilen soruları yanıtlamıştı. 

Süreçte genelgede yer alan ve en çok tartışılanlar arasına giren maddelerden biri de site ve apartman bahçeleri hakkında genelgede yer alan ifadeler olmuştu. 

SİTE VE APARTMAN BAHÇESİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA DAHİL Mİ?

Daha öncede hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı dönemlerinde tartışma konusu olan ancak üzerinde bu kadar fazla durulmayan site ve apartman bahçeleri hakkında bu sefer İçişleri Bakanlığı yasağın 17 gün devam edecek olması nedeni ile özel bir madde eklemesi yaptı. 

İçişleri bakanlığı tam kapanma genelgesi kapsamında apartman ve site bahçeleri hakkında yetkiyi site yönetimlerine vererek "Tam gün uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması tedbirinin konut sitelerinde de uygulanmasını temin etmek amacıyla site yönetimlerine sorumluluk verilecek, site içerisinde izinsiz şekilde dışarı çıkan kişilerin (özellikle çocukların ve gençlerin) ikametlerine dönmeleri konusunda uyarılmaları sağlanacaktır" diyerek yasak boyunca çocukların ve gençlerin site ve apartman bahçesine çıkışını da yasaklamış oldu. 

ŞİKAYET ÜZERİNE POLİS GELDİ, SİREN SESİNİ DUYAN ÇOCUKLAR KAÇTI! 

Komşular arasında da gerginlik yaşanmasına neden olan yasaklar kapsamında şikayet olaylarından biri de Ankara'da yaşandı. Ankara'da bir site içerisinde çocukların güzel olan havada dışarıda bisiklet sürmek ve top oynamak istemeleri üzerine polise ihbarda bulunuldu. 

Polisin site içerisine gelerek siren çalarak gezmesi üzerine çocukların panikle kaçış anı kameralara yansırken polisin müdahalesi sonrasında çok sayıda bisikletin site içerisinde bırakıldığı görüldü. Çocukların panikle kaçmaları farklı tepkilere neden olurken bazı site sakinlerinin polisi eleştirdikleri bazılarının ise yasaklara uyulmadığı için çocuklarını dışarı çıkaran ailelere tepki gösterdikleri görüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.