Sosyal Konutta Kura ve Teslim Tarihi Belli Oldu

Sosyal Konutta Kura ve Teslim Tarihi Belli Oldu

İlk evim sosyal konut projesine 5 milyon 135 bin 324 bin kişi başvururken kura çekilişleri kısa sürede başlayacak ve mart ayına kadar tamamlanacak. 6 bin konutun inşaatına başlanırken 250 bin konutun tamamının 2 yılda teslim edilmesi planlanıyor.

A+A-

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan TOKİ İlk Evim İlk İşyerim sosyal konut projesi kapsamında 250 bin adet sosyal konut için başvurular tamamlandı. Bu başvurulara ilişkin kesin rakamları ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklama yaparak duyurdu.

SOSYAL KONUT İÇİN KAÇ GEÇERLİ BAŞVURU YAPILDI?

TOKİ sosyal konutları için başvuru rakamlarını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “1,5 aylık bir süreçte TOKİ sosyal konutlar için 8 milyon vatandaşımız başvuruda bulundu. Bu başvurular içerisinde geçerli başvuru sayısı 5 milyon 135 bin 324 olmuştur. 5 milyondan fazla vatandaşımız sosyal konut satın almak için kura çekimlerine katılacaktır. Bizi en çok memnun eden ise gençlerimizin bu projeye sahip çıkmasıdır. 2 milyon 30 bin 277 gencimiz TOKİ sosyal konut başvuru yapmıştır. En çok başvuru yapılan il ise İstanbul olmuştur.” dedi.

KURA VE TESLİM TARİHİ AÇIKLAMASI

TOKİ sosyal konut kuraları ile teslim tarihlerine dair de açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Henüz başvuru süreçleri devam ederken geçtiğimiz hafta sosyal konutların ilk temellerini attık. 17 ilde yaklaşık 6 bin konutun inşaat çalışmaları başladı. Kuralarımızı da bir an önce çekeceğiz. Kura çekimleri noter huzurunda olacak ve herhangi bir adaletsizliğe meydan verilmeyecektir. Kura çekimlerinin tamamı Mart ayına kadar sona erecektir. Ardından ise söz verdiğimiz gibi 2 yıl içerisinde 250 bin adet sosyal konut inşa edip vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

ARSA VE İŞYERİ BAŞVURULARI DEVAM EDİYOR

TOKİ’nin İlk Evim İlk İşyerim projesi kapsamında yer alan işyeri ve arsalar için de başvuru rakamları belli oldu. Buna göre İlk İşyerim projesi kapsamında 10 bin işyeri kontenjanı bulunurken başvuranların son sayısı 65.852 kişi oldu. TOKİ’nin arsa projesinde ise 1 milyon adet arsa için 707.497 başvuru yapıldı. Bu başvurular 7 Kasım tarihine kadar devam edecek ve ardından onların da kura çekimlerine başlanılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.